Domnule Cioloș, ce-ar trebui să mai facă Iohannis ca să credeți că trebuie suspendat? – CRITICII.RO

3 min read
Domnule Cioloș, ce-ar trebui să mai facă Iohannis ca să credeți că trebuie suspendat? – CRITICII.RO

Nici nu terminaseră bine de anunțat cei de la AUR inițierea procedurilor de suspendare a lui Iohannis din funcția de președinte, că deja se dăduse ordin de unitate, în tot sistemul securist, de la căprar sub acoperire la colonel descoperit, să se susțină că nu e momentul, acum, de o suspendare. Placa pe care toți au început să o repete, de la jurnaliști la politicieni, a fost aceeași: „România se află deja într-o situație dificilă, nu e momentul să amplificăm criza suspendându-l pe Iohannis.” Cum ar veni, președintele poate să facă orice, poate să încalce Constituția cât vrea și poate să-și bată joc de români cum i se năzare, dar pentru că e criză nu trebuie să ne atingem de el. Păi dacă e pe-așa, înseamnă că e chiar fraier herr Klaus la faza asta, că umblă brambura pe coclauri, ba la Bruxelles, ba prin Egipt, ba prin Scoția, în loc să stea la București și să bage de-o dictatură din aia crâncenă, că oricum nu-l demite nimeni – n-ați auzit că e criză?

Citește și: Pa, pa Iohannis! AUR a început procedura pentru demitere

Și dacă de la jurnaliști te mai aștepți să auzi o asemenea abordare, că fomica e mare și trebuie să mănâncă și gura lor ceva, de la politicieni care se dau experimentați, ea vine mai curând ca o surpriză. Prin definiție, de la Machiavelli încoace, politicianul ar trebui să știe întotdeauna când să profite de slăbiciunea adversarului și, în numele unui scop nobil, să nu ezite să folosească mijloace mai puțin nobile. Dar ce te faci cu politicienii noștri cu gândire de grupa mijlocie la grădi, care n-au citit „Principele”, deși sunt doxă de politologie modernă? Când îl auzi pe Ciolacu zicând că președintele nu trebuie suspendat, nu prea te miri, fiindcă știi că la câte dosare penale are liderul PSD pe cap, dacă îl deranjează nițel pe Marele Mut Alb, odată se prăvălește DNA-ul și DIICOT-ul peste el, de zboară din politică și merge să-i țină de urât colegului Mazăre la mititica.

Dar când îl auzi și pe Dacian Cioloș zicând că suspendarea președintelui nu-și are rostul, iar AUR „doar încearcă să agite societatea și mai mult”, mai că-ți vine să-l întrebi: „Bre, nea Daciane, vă știam doar sexo-marxiști, acuma sunteți și masochiști?” Adică Iohannis v-a vorba aia pe unde v-a prins, v-a umilit, mai avea puțin și stingea țigara pe voi și voi, în loc să pledați pentru alungarea lui imediată din viața politică, pentru că este cauza întregii crize care a cuprins România, îl pupați în cur în continuare? Știu, sperați poate că, dacă faceți frumos la herr prezident, o să vă bage înapoi la guvernare, în coaliție cu PNL și UDMR. Luați-vă gândul de la așa ceva, fazanilor: Iohannis nu va păstori decât o alianță între PNL și PSD, căci prima dragoste (USL, pre numele ei de domnișoară) nu se uită. Când o să încetați să mai fiți naivi, pluseriștilor? Când o să încetați să mai credeți în Santa Klaus,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.