Dorinel Cosma (AUR): Ne mor bătrânii tânjind după o roșie, iar guvernanții se laudă cu măsuri menite să le întărească răbdarea și să le mascheze lacrimile

2 min read

Dorinel Cosma, senatorul AUR de Botoșani, a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină persoanele vârstnice în viața de zi cu zi din cauza scumpirii alimentelor. Acesta a făcut apel la clasa politică, în contextul viitoarelor alegeri, să aibă în vedere că este nevoie de soluții pentru a le oferi acestora un trai decent, dar și pentru dezvoltarea economică a comunităților.

Totodată, Dorinel Cosma, a reiterat faptul că, în calitate de senator, își aduce în fiecare săptămână aportul la procesul legislativ din Parlament și are permanent în vedere interesul comunității botoșănene și al României ca națiune.

„Văd zilnic zbaterea botoșănenilor și românilor, a celor mulți cu familii, griji, nevoi și nu pot rămâne indiferent. Din acest motiv, toate intervențiile mele în Parlament au fost pentru a determina instituțiile statului să-și facă datoria și să asigure tuturor un trai mai bun, o viață decentă, o Românie de care să fim mândri”, a afirmat senatorul.

Dorinel Cosma a subliniat că este important ca guvernanții să aibă în vedere situația bătrânilor, care nu își permit să-și cumpere nici măcar o roșie. Există comunități întregi care sunt subdezvoltate economic, iar acest lucru trebuie să se schimbe începând cu 2024.

„Nu pot să rămâi indiferent când vezi o bătrânică la tarabă, cu roșii într-o mână și cu un leu în cealaltă mână, concluzionând trist că sunt de toate, dar bani nu sunt. Ne mor bătrânii tânjind după o roșie, iar guvernanții se laudă cu măsuri menite să le întărească răbdarea și să le mascheze lacrimile. Avem nevoie de spitale funcționale și specialiști care să pună oamenii pe primul loc. Avem nevoie de utilitățile strict necesare în toate comunele județului și ale țării și aleșii locali care să nu uite de oameni. Avem nevoie de oameni de stat drepți și cu românismul în suflet. Avem nevoie de politici economice pentru viitor și pentru oameni.

Am vrut să subliniez aceste aspecte pentru că urmează câteva reprize de alegeri și trebuie să nu uităm că scopul politicii ar trebui să fie găsirea de soluții pentru dezvoltarea comunităților, indiferent de alianțele partidelor, indiferent de regulile impuse sau nu de Uniunea Europeană sau alte puteri externe. Indiferent de grijile individuale sau de grup, să nu ne uităm bazinul electoral și acesta este format din bunici, părinți și copiii noștri”, a mai spus senatorul.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.