Dorinel Cosma(AUR) – Epopeea unui pod la granița dintre Suceava și Botoșani. Este nevoie de alocarea urgentă de fonduri pentru deblocarea situației

2 min read

În urmă cu mai bine de 20 de ani, autorităţile judeţene din Botoşani şi Suceava au început să contruiască un pod ce trebuia să facă legătura între localităţile Zamostea şi Talpa (Botoşani). Lucrările au fost demarate în cursul anului 1995, însă după nouă ani de zile în care nu s-a făcut mare lucru, în 2004, construirea podului a fost blocată. Până în prezent nu s-a mai realizat nimic, deşi au existat unele iniţiative, cel puţin la nivel declarativ.

Dorinel Cosma, senator AUR, a cerut ministrului Transporturilor, Dan Vîlceanu, clarificări cu privire la această situație, dar și răspunsuri la stadiul lucrările acestei construcții.

Judeţele Botoşani şi Suceava sunt separate pe o lungime de câteva zeci de kilometri, de râul Siret. Din acest motiv traversarea râului este calea cea mai facilă de a ajunge dintr-un judeţ în altul.

 Construirea acestui pod din beton armat ar scurta distanţa parcursă între cele două judeţe cu 15 kilometri, mai mult decât atât, ar fi cel mai sigur pod rutier de peste râul Siret, care face legătura între județele Botoşani  (Talpa) şi Suceava (Zamostea).

Având în vedere, că finalizarea acestui obiectiv, este de o importanță deosebită atât pentru locuitorii județului Botoșani, cât și pentru locuitorii județului Suceava, iar lucrările stagnează încă din anul 2004, vă adresez rugămintea să aveți în vedere alocarea urgentă de fonduri pentru deblocarea situației, respectiv pentru finalizarea podului.

Față de cele expuse mai sus, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde la următoarele întrebări:

 1. Care este stadiul lucrărilor, în prezent, la podul peste Siret între localitățile Talpa și Zamostea?

2. Care sunt fondurile alocate de ministerul pe care îi conduceți, pentru deblocarea situației și finalizarea acestui pod?

3. Când estimați că lucrările la acest pod vor fi finalizate?„, spune Dorinel Cosma.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.