Dr.Flavia Groșan, medicul care a vindecat aproape 1.000 de pacienți de covid, fără o zi de spitalizare

2 min read
Dr.Flavia Groșan, medicul care a vindecat aproape 1.000 de pacienți de covid, fără o zi de spitalizare

Dr. Flavia Groșan are un palmares de invidiat: aproape de o mie de pacienți covid vindecați fără nicio zi de spitalizare, doar cu medicație.
Covidul este o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, și trebuie tratată ca atare, a spus dr. Groșan, cea care profesează la o clinică din Oradea.
„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, a declarat dr. Flavia Groșan pentru cotidianul Național.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.