Dr. Irina Costache: „Vaccinați-vă! Nu există nicio scuză pentru valul 4!”

2 min read
Dr. Irina Costache: „Vaccinați-vă! Nu există nicio scuză pentru valul 4!”

Dr. Irina Costache, medic primar pediatru, scrie pe blogul ei că ”medical suntem în cea mai neagră gaură în care am fost, indiferent de care parte a baricadei credeți că vă aflați. Peste 1500 de oameni în ATI, boli peste boli, boli cronice care nu se mai tratează, izolare, depresie, furie, tristețe, disperare. De la cei care nu vor să afle ce înseamnă long covid sau complicații sau spital sau chiar moarte la cei care nu mai vor să stea acasă, nu-și mai suporta copiii pe cap, nu mai pot fi și mame și bone și învățătoare, la cei cărora nu le pasa, cărora le pute masca, la pute ora 20, le pute orice medic, le miroase orice.
Ați auzit cu toții textele:

vaccinarea anti-covid scade transmiterea virusului
vaccinarea anti-covid scade infectarea cu sarscov2
vaccinarea anti-covid scade mortalitatea

Dincolo de populismul celor care ne-au condus sau ne vor conduce (fie ei dreapta, mijloc sau stangă) medical propozițiile de mai sus înseamnă NIMIC la nivel de INDIVID, dar înseamnă TOT la nivel de populație. La nivel de individ înseamnă doar că eu am 95% șanse să NU AJUNG SĂ MOR (adică să nu ajung la spital, la ATI și să mor). Nu înseamnă că nu iau boala.
Și atunci săriți toți și întrebați ” de ce să mă vaccinez, daca tot iau boala?”

Pentru că la nivel de NUMERE MARI, de populații întregi ajungi să NU MAI IEI NICI BOALA. Când eu, vaccinată mâine de 3 luni prima doza (deja!) mă voi întâlni cu tine (nevaccinat) evident că AM cui să transmit boala, cata vreme sunt asimptomatica/paucisimptomatica/ușor simptomatica. Abia când și TU vei fi vaccinat 1, 2 și 3 vor deveni valabile și vom avea prima discuție despre reluarea unei vieți cvasinormale.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.