Drama a 7 copii din județul Alba. Au rămas fără mamă după ce aceasta a născut acasă și a suferit o infecție care i-a fost fatală

2 min read
Drama a 7 copii din județul Alba. Au rămas fără mamă după ce aceasta a născut acasă și a suferit o infecție care i-a fost fatală

Familia locuia în comuna Scărișoara, din județul Alba, în Munții Apuseni. 
Femeia, în vârstă de 33 de ani, născuse acasă o fetiță sănătoasă, cu 4 zile înainte de tragedie. După naștere, starea ei s-a înrăutățit tot mai mult, iar duminică seara, familia a sunat după ajutor.
Pompierii militari au preluat-o pe femeia în stare gravă cu o autoșenilată, din cauza drumurilor înzăpezite, greu accesibile, declară HotNews.ro.

Din păcate, s-a acționat prea târziu, iar mama celor 7 copii a decedat în drum spre spital, în urma unui stop cardio-respirator.
Autoritățile și asistenții sociali i-au preluat pe cei 7 copii. Bebelușul este, momentan, la spitalul din Câmpeni și este sănătos. După ce va ieși din spital, va fi preluat de un asistent maternal. Ceilalți 6 frați au fost duși în plasament.
„Pentru cei șase copii s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență. Pentru patru copii s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist, iar pentru doi copii plasamentul în familia lărgită la o mătușă paternă și la nașii părinților”, a declarat Elena Firu, de la DGASPC Alba (sursa: Știrile ProTv).
Cei mici vor avea ajutor de ajutor psihologic, pentru a depăși trauma pierderii mamei.
„Putem să identificăm nivelul de stres al copilului, nivelul de dezvoltare și al înțelegerii prin care trece acesta și să îl ajutăm să reducă anumite tulburări pe care poate să le dezvolte, tuburări de alimentație, de somn”, a spus Anca Pașca, psiholog DGASPC, conform ultimei surse citate.
În prezent, încă sunt așteptate rezultatele necropsiei, însă se speculează că mama celor 7 copii s-a stins din viață în urma unei infecții puternice. Medicii legiști spun că femeia ar fi avut mai multe șanse de supraviețuire, dacă ar fi născut la maternitate. 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.