După 54 de ani de mariaj un cuplu de septagenari aduce pe lume primul lor copil

2 min read
După 54 de ani de mariaj un cuplu de septagenari aduce pe lume primul lor copil

Un cuplu septagenar a adus pe lume primul lor copil prin fertilizare in vitro în India. Cazul lor a făcut înconjurul lumii. Gopichand, proaspătul tată, este un fost soldat din satul Nuhaniya, regiunea Jhunjhunu a Indiei, care a fost împușcat în picior în timpul luptelor din Bangladesh de acum peste 4 decenii. ”Sunt fericit că pot duce numele tatălui meu mai departe, pentru că sunt singurul fiu al tatălui meu”, spune acesta.
Acum un an și jumătate cuplul a ajuns la centrul de fertilitate la recomandarea unei rude, care a reușit să rămână însărcinată prin serviciile oferite de clinică. Cu optimism, dar și temeri din cauza vârstei înaintate a femeii, cei doi, Gopichand și Chandravati, au pornit pe drumul de a deveni părinți, ceea ce s-a și întâmplat fără complicații. Mai mult, Colonelul Reena Yadav, care a luptat alături de tatăl copilului, a fost chirurgul care s-a ocupat de cezariana mamei. 

”Atât mama cât și copilul sunt perfect sănătoși. Sunt numai câteva cazuri de copii născuți de o mamă la vârsta aceasta la noi în țară și primul caz din Rajasthan.”, precizează  Dr. Pankaj Gupta, medicul care s-a ocupat de cazul celor doi. 
În India, începând din iunie 2022, clinicile de fertilizare nu mai au dreptul legal de a oferi ajutor specializat cuplurilor care au depășit vârsta de 50 de ani. Gopichand și Chandravati însă au reușit să conceapă înainte de a intra legea în vigoare, iar acum se bucură de fetița lor sănătoasă. 
Femeile de peste 40 de ani, au 20% șanse să rămână însărcinate prin FIV, iar cu fiecare an, șansele scad cu 2-3 procente. O dată depășită vârsta de 45 de ani, o femeie are numai 3% șasne să conceapă prin FIV și numai 1% șanse să rămână însărcinată natural.
Citește și:

Ședința foto emoționantă a unui cuplu la celebrarea a 70 de ani de căsătorie
Secretul unei căsnicii fericite dezvăluit de un cuplu căsătorit de 72 de ani
Cuplurile care fac copii la această vârstă sunt mai fericite,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.