După a doua doză cu „vaccinul USL”, Iohannis a devenit imun la lege – CRITICII.RO

3 min read
După a doua doză cu „vaccinul USL”, Iohannis a devenit imun la lege – CRITICII.RO

Este deja o axiomă că în România se aplică de multă vreme justiția de tip „câinele Samson și cățelul Samurache”, în care dulăii pot face orice, fără să fie vreodată trași la răspundere, în vreme ce bieții căței sunt hingheriți chiar și dacă sunt prinși pe stradă purtând botnița incorect, dar uneori această judecată cu două cântare nu poate să nu te indigneze. De pildă, nu știu dacă ați remarcat, dar, de când și-a făcut și a doua doză cu „vaccinul anti-suspendare” numit USL (cea dintâi doză a primit-o încă de când era „premierul de la Grivco”), președintele Iohannis a devenit total imun la lege. Poate să facă orice, se poate preumbla fără mască peste tot, că nu se mai alege nici măcar cu o banală amendă. Gesturi care pe alți români i-ar face pasibili de o amendă zdravănă, el le poate săvârși fără să se teamă că vine vreun milițian de-ai lui Boda să-l ardă la buzunar.

Bunăoară, mai țineți minte congresul PNL? Atunci, peneliștii adunați în saivanul de la Romexpo, s-au înghesuit ca oile să behăie în favoarea lui Cîțu, dar măcar au purtat mască. Singurul care n-a purtat mască a fost președintele Iohannis, venit acolo pe post de dulău din fabulă, să păzească turma, precum și urna, ca să nu apară surprize neplăcute la vot. Solicitați să-l amendeze, potrivit legii, milițienii lui Boda au ridicat din umeri, susținând că nu o pot face, întrucât de față n-a fost niciun „agent constatator” care să constate, nu-i așa, că mârlanul ăla care se fâțâia peste tot fără mască e chiar Iohannis și nu vreo hologramă. Asta deși în trecut mai existaseră destule cazuri în care cetățeni de rând surprinși fără mască fuseseră căutați și amendați, chiar dacă niciun milițian nu-i văzuse pe viu încălcând legea.

Mai apoi, prin luna octombrie, președintele-plimbător a fost surprins plimbându-se prin centrul Sibiului fără mască, după ce vizitase Biserica Evanghelică. Alături de el se aflau Primii Genunchi ai Țării (adică Prima Doamnă, Carmen Iohannis), de asemenea fără mască, plus alte două persoane, purtând, regulamentar, mască. Atunci, pe Iohannis l-au văzut sute de oameni, l-au văzut de data asta și milițienii, de aproape, dar, minune: iarăși nu l-a amendat nimeni, pentru că slugile cu inițiativă din administrația uselistă au identificat o găselniță prin care să-l scape. Ele au găsit, în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, o derogare: anume că erau scutite de purtarea măștii persoanele „care desfășoară activități în spațiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”.

Citește și: De Ziua Națională constatăm că experimentul cu neamțul este un eșec total. Trebuie să revenim la românism

Ați înțeles? Deci domnul Iohannis și distinsa lui soție nu se aflau acolo ca să viziteze biserici, ci ca să desfășoare activități în spațiul public, inclusiv activități sportive! M-am uitat foarte atent și nu l-am văzut pe președinte alergând și nici jucând golf, deci activitate sportivă sigur nu făcea. Cât despre însoțitorii lui cu mască,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.