După aproape 7 ani de mandat Iohannis tot ne minte cu programul ”România educată”

2 min read
După aproape 7 ani de mandat Iohannis tot ne minte cu programul ”România educată”

Distribuie dacă ți-a plăcut
După aproape 7 ani de mandat Iohannis tot ne minte cu programul ”România educată”, în shimb în realitate România a rămas tot la școala cu wc-ul în fundul curții și cea mai mare rată de abandon școlar din Europa. Circa 200.000 de copii nu au avut acces la școala online, potrivit cifrelor oficiale anunțate de Ministerul Educației.

Preşedintele Klaus Iohannis a glăsuit, la Summitul Social din Portugalia, despre proiectul ”România educată” şi a subliniat nevoia unei corelări mai puternice a sistemului educaţional cu nevoile pieţei muncii.

Klaus Iohannis, a participat, în perioada 7-8 mai 2021, la Porto, în Republica Portugheză, la Summitul Social european, la reuniunea informală a Consiliului European, precum şi la Summitul UE-India.

Găzduit de preşedinţia portugheză a Consiliului Uniunii Europene, Summitul Social a inclus două evenimente distincte: Conferinţa la nivel înalt pe teme sociale, cu participarea partenerilor sociali, şi reuniunea informală a Consiliului European.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o intervenţie în cadrul atelierului tematic „Competenţe şi Inovare”.

”Cu această ocazie, Preşedintele României a subliniat importanţa unei educaţii de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât şi pentru persoanele adulte, deja active, evidenţiind rolul acesteia în susţinerea unei mai bune integrări pe piaţa muncii, precum şi pentru dezvoltarea societăţii în ansamblu. De asemenea, Preşedintele României a făcut referire la importanţa unei corelări mai puternice a sistemului educaţional cu nevoile pieţei muncii, evocând necesitatea unor abordări flexibile care să faciliteze dobândirea de competenţe şi adaptarea la evoluţiile pieţei muncii”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

”Preşedintele României a subliniat deopotrivă necesitatea asigurării unei complementarităţi între eforturile la nivel naţional şi cele în plan european, în contextul în care educaţia trebuie văzută şi în conexiune cu mobilitatea, inclusiv a forţei de muncă, şi funcţionarea Pieţei Unice. În privinţa sistemului naţional, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat obiectivul României pentru o educaţie de calitate şi o mai bună integrare a cetăţenilor pe piaţa muncii. Astfel, Preşedintele României a militat pentru mai multă flexibilitate între statele membre şi o abordare comună, care să ofere tuturor persoanelor oportunitatea de a studia şi de a munci acolo unde îşi doresc. Preşedintele Klaus Iohannis a mai arătat că îmbunătăţirea competitivităţii UE în ansamblu este strâns legată de creşterea calităţii educaţiei la nivel european”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Distribuie dacă ți-a plăcut

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.