Editura INTUITEXT vă prezintă manualul de MATEMATICĂ, clasa a IV-a!

3 min read
Editura INTUITEXT vă prezintă manualul de MATEMATICĂ, clasa a IV-a!

Avându-i pe autori pe Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel, manualul INTUITEXT de Matematică, clasa a IV-a, prin cele 12 unități principale de învățare, oferă elevilor context: de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare,  de consolidare a deprinderilor și a abilităților, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități.
Manualul INTUITEXT de Matematică este elaborat în concordanţă cu programa şcolară pentru clasa a IV-a, constituind un mijloc modern de formare a competenţelor specifice, pornind de la asigurarea legăturii cu ceea ce copiii văd, simt și apreciază.  – profesor dr. Coralia Elena Matei, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești.
RĂSFOIȚI MANUALUL TIPĂRIT

RĂSFOIȚI MANUALUL DIGITAL
Descoperiți povestea manualului de MATEMATICĂ, clasa a IV-a, spusă prin următorul infografic:

Primiți GRATUIT Pachetul Învățătorului care cuprinde:

Un set de manuale pentru clasa a IV-a;
Acces la ScoalaIntuitext.ro, în zona de resurse educaționale online (filme de predare, teste de evaluare: inițiale, sumative și finale, jocuri de exersare);
Ghidul Învățătorului (planificarea și proiectarea unităților);
Fișe de lucru (ortograme, elemente de geometrie, înmulțirea și împărțirea, numerația, probleme cu cele 4 operații aritmetice, fracții, recapitulare, probleme);
Activități educaționale pentru clasa a IV-a;
Amenajarea clasei;
Adeverință de utilizator al produselor Intuitext;
Un abonament Didactic Premium valabil 3 luni.

Manualul este conceput într-un singur volum de 160 de pagini.
Toate conţinuturile ştiinţifice prezentate în manual și mesajele suporturilor vizuale sunt adecvate nivelului de vârstă de dezvoltare al elevilor și specificului disciplinei şcolare. Manualul cuprinde conţinuturi abordate din perspectiva învăţării diferenţiate.
Puncte forte
Manualul cuprinde o diversitate de instrumente specifice metodelor alternative  de evaluare: liste de verificare pentru observarea sistematică, proiecte, portofolii, investigație, fișe de autoevaluare.  Manualul este pentru copii o invitaţie la învăţarea matematicii într-un mod foarte activ şi plăcut, este un ghid al elevului care învaţă prin descoperire. – profesor dr. Coralia Elena Matei, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești.

Tematica abordată are valoare formativ-educativă (protejarea mediului, ocrotirea animalelor, utilizarea materialelor reciclate, economisirea resurselor naturale, economisirea banilor, alimentația sănătoasă, igiena și sănătatea, portul popular, obiceiuri și tradiții etc.
Asigură continuitatea între experienţa de viaţă a copilului şi învățarea matematicii la clasa a IV-a, pentru ca matematica să fie o sursă a dezvoltării  experienţei, (Exemple de teme abordate: jocuri în aer liber, practicarea unor sporturi preferate, asocierea semnelor de circulație cu forme geometrice plane, decuparea de suprafețe pentru efectuarea unor cercetări, citirea unui plan al casei, compararea preţurilor produselor din  diverse magazine și alegerea ofertei mai avantajoase etc.).
Este atractiv și propune sarcini de învățare cu grad diferit de dificultate, astfel încât fiecare elev să îl poată utiliza și să trăiască bucuria succesului.
Propune sarcini de învățare în grup, și în perechi, pentru a da elevilor posibilitatea de a învăța să comunice eficient, să colaboreze, să rezolve probleme împreună.
Manualul INTUITEXT de Matematică, pentru clasa a IV-a, promovează atitudini și valori care pot fi dezvoltate prin intermediul matematicii: respectul pentru adevăr și perseverența pentru găsirea celor mai eficiente soluții.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.