Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar

2 min read
Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar

Potrivit Edupedu.ro, elevii și profesorii din Capitală și alte 29 de județe, vor avea vacanță „mobilă” timp de 4 zile, între 20 și 24 februarie.
Inspectoratele școlare au decis că modulul 3 din anul școlar 2022-2023 se va încheia vineri, 17 februarie. Modulul 4 va începe după o săptămână, pe data de 24 februarie.
Vacanța de o săptămână dintre modulul 3 și modulul 4, se numește „mobilă”, pentru că cele 7 zile libere acordare elevilor, vor fi decise în funcție de fiecare inspectorat județean în parte.

Județele din România care beneficiază de vacanță între 20 și 24 februarie sunt următoarele:  Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Vâlcea Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș, Alba, Sibiu. Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, plus municipiul București. Vacanță se aplică și pentru copiii care sunt la grădiniță.
În perioada 13-17 februarie a fost vacanța mobilă în acest an școlar pentru elevii din aceste 10 județe: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova. Pentru acești elevi și profesori, vineri, 17 februarie, este ultima zi de vacanță: ei se întorc la școală luni, 20 februarie, în modulul cu numărul 4.
Nu în ultimul rând, între 6 și 10 februarie a fost vacanța mobilă în acest an școlar pentru elevii din județele Ilfov și Suceava. Ei s-au întors la școală luni, pe data de 13 februarie.
Școala altfel și Săptămâna Verde 2023
Aceeași sursă ne spune că cele două programe școlare naționale se vor desfășura în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare.
Planificarea acestora ține de fiecare unitate de învățământ în parte.
Calendarul pentru anul școlar 2022-2023
Anul școlar 2022-2023 este structurat după cum urmează:

cursuri: de luni,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.