Erdogan a expulzat 10 ambasadori occidentali: Să ofere lecții la ei acasă, nu în Turcia – 60m.ro – 4media.INFO

2 min read
Erdogan a expulzat 10 ambasadori occidentali: Să ofere lecții la ei acasă, nu în Turcia – 60m.ro – 4media.INFO

Distribuie acest articol!

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că ambasadorii a 10 țări acreditați la Ankara, printre care se numără și ambasadorii american, francez și german, vor fi declarați persona non grata, după ce aceștia au lansat un apel pentru eliberarea opozantului Osman Kavala, transmite AFP, citată de Agerpres.
”Am dispus ministerului nostru de externe să declare cât mai repede acești zece ambasadori persona non grata”, a spus Erdogan în timpul unei deplasări în centrul Turciei, fără să dea o dată precisă până la care ei vor trebui să părăsească Turcia.
Este vorba despre ambasadorii Canadei, Franței, Finlandei, Danemarcei, Germaniei, Olandei, Noii Zeelande, Norvegiei, Suediei și SUA.
Erdogan își anunțase deja cu două zile în urmă intenția de a expulza acești ambasadori. Ei au fost convocați marți la MAE turc pentru a li se transmite că apelul lor lansat într-un comunicat comun în ziua anterioară pentru eliberarea opozantului Osman Kavala este „inacceptabil”. „Îi dați cumva o lecție Turciei?”, a reacționat șeful statului turc.
Osman Kavala, editor și mecena turc în vârstă de 64 de ani, este acuzat de regimul președintelui Erdogan că a susținut în 2013 manifestațiile antiguvernamentale cunoscute sub numele de Mișcarea Gezi și că a participat la tentativă de lovitură de stat din 2016. El se află în detenție de patru ani, fără să fi primit o sentința.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.