Erou la doar opt ani! Un băiețel a alergat kilometri întregi pentru a-și salva tatăl

2 min read
Erou la doar opt ani! Un băiețel a alergat kilometri întregi pentru a-și salva tatăl

Un copil și-a salvat tatăl căruia i se făcuse rău în timpul unei plimbări prin pădure
Sebastiano Guazzeroni are 8 ani și locuiește în localitatea Paciano, provincia Perugia (din Umbria, Italia). Potrivit „Umbria Journal”, în luna februarie copilul l-a însoțit pe tatăl său, Paolo, la o plimbare prin pădure pe Muntele Petralvella. 
La un moment dat, lui Paolo i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința. Fiul său nu a stat pe gânduri și a alergat kilometri întregi prin pădure pentru a încerca să găsească ajutoare. Din datele oferite de „QuotidianodellUmbria.it”, Sebastiano a întâlnit doi turiști și i-a condus la locul în care se afla Paolo. Aceștia au sunat la numărul unic de urgență 118 pentru a chema o ambulanță. În același timp, au anunțat-o și pe mama lui Sebastiano în legătură cu ceea ce i se întâmplase soțului ei.
Ambulanța a ajuns la locul indicat de cei doi turiști, iar medicii i-au acordat primul ajutor lui Paolo. Ulterior, acesta a fost transferat la „Spitalul Castiglione di Lago” pentru investigații. 
Un băiețel de șase ani i-a salvat viața mamei după ce a spus că respiră ca un zombie
Copilul a fost premiat pentru gestul său în cadrul unei ceremonii
Fapta lui Sebastiano a ajuns cunoscută în comunitatea din Paciano, iar primarul localității, Riccardo Bardelli, i-a dăruit copilului o diplomă.

Conform „Umbria Journal”, pe diploma înmânată băiețelului de 8 ani s-au menționat următoarele: „Pentru maturitatea și pentru curajul pe care acest copil le-a demonstrat căutând și găsind ajutor pentru tatăl lui, parcurgând singur kilometri întregi prin pădure.”

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.