Ești gata să îți cumperi o mașină? Află care sunt costurile anuale aferente acesteia! (P)

2 min read
Ești gata să îți cumperi o mașină? Află care sunt costurile anuale aferente acesteia! (P)

Unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poți avea este atunci când îți cumperi prima ta mașină. Adrenalina, extazul și fericirea pot pune stăpânire pe tine, însă, pentru a evita surprizele neplăcute, trebuie să rămâi mereu calculat și conștient de responsabilitatea care vine la pachet cu deținerea unui autoturism în România. Există patru categorii importante de cheltuieli pe care le vei avea, în mod obligatoriu, cu mașina ta.
Iată care sunt costurile anuale ale unei mașini!

Asigurarea obligatorie RCA

În cazul în care nu știi deja ce este RCA, aceasta reprezintă o poliță de asigurare pe care trebuie să o deții în mod obligatoriu dacă circuli cu mașina. Prin această asigurare, terții care au avut de suferit în mod direct din vina asiguratului, vor fi despăgubiți de către firma de asigurări. Practic, RCA-ul te ajută să repari ce ai stricat. RCA-ul a crescut în ultimul an, iar acesta se calculează în funcție de mai mulți parametri, cum ar fi vârsta conducătorului auto sau centimetri cubi ai motorului. Pentru a rotunji sumele, poți să rezervi 800 RON pentru polița RCA, care se poate face până la 12 luni.

Carburantul

Carburantul mașinii este mult mai greu de calculat, pentru că acesta depinde foarte mult de scopul pentru care îți iei o mașină, de consumul mediu pe care vrei să-l aibă și te tipul acestuia. Presupunând că vei avea un consum mediu de 8l pe suta de kilometri și că folosești mașina pentru mersul prin oraș, la muncă și câteva vacanțe pe an, kilometrii tăi anuali ajung la aproximativ 7000, adică 875 de litri anuali. Astfel, la un preț de 6 lei/litru, în jur de 5000 RON vor trebui alocați anual doar pe carburant.

 Întreținerea anuală a mașinii

Întreținerea unei mașini dă bătăi de cap multor șoferi,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.