Europa, de la democrația mulțimilor la dictatura elitelor – CRITICII.RO

3 min read
Europa, de la democrația mulțimilor la dictatura elitelor – CRITICII.RO

„Asaltul asupra Parlamentului” și „vandalismele greu de imaginat”, cum au caracterizat, cu titluri apocaliptice, televiziunile cumpărate de guvern și site-urile progresiste incidentele întâmplate ieri la clădirea Parlamentului s-au redus, de fapt, la forțarea unei porți de către mai mulți manifestanți și la vopsirea cu spray a patru mașini de către un singur om. Dacă privim nițel înapoi în timp – nu mult, vreo patru ani, așa – vedem că și în noaptea fatidicei ordonanțe 13, date de Grindeanu, care acum este „ministru democrat”, dar atunci era „premierul tiranului Dragnea”, manifestanții au forțat o poartă la guvern și au troznit niște mașini, în furia momentului. Doar că asemenea manifestări erau considerate, pe atunci, de televiziunile și site-urile mainstream, „o răbufnire justificată de furie împotriva unei ordonanțe ticăloase”, iar astăzi sunt tratate drept „manifestări neolegionare”. Asta cu „neolegionarii” am mai auzit-o, pe 13 iunie 1990, la ziarele feseniste, dar nu-mi imaginam ca la trei decenii distanță, alți scârța-scârța pe hârtie, cumpărați în viu cu bani de la guvern sau sponsorizați „dezinteresat” de diverse oengeuri din străinezia să aibă atâta lipsă de imaginație cât s-o scoată iar pe tapet.

Dar de ce gurnaliștii ăștia care se dau echidistanți judecă acum cu două cântare? De ce când diverși oengiști aruncau găleți de vopsea pe scările unor instituții publice din România, gestul era tratat drept „un protest inedit”, iar acum, când oameni la fel de furioși scriu „hoții” pe geamurile unor mașini parcate la Parlament, gestul este tratat drept vandalism condamnabil? Furia tinerilor frumoși și liberi e oare justificată, dar cea a oamenilor care s-au săturat de restricții, nu?

Citește și: Protestul împotriva vaccinării obligatorii. Firul evenimentelor

Ce să mai vorbim despre campionii democrației de la USR, care au sărit ieri de parcă se opăriseră cu supă de quinoa și ylang-ylang văzând cele întâmplate? Cu câtă indignare proletară neo-marxistă au condamnat ei furia gloatei, cu cât dispreț au tratat afișarea de pancarte în Parlament și în afara lui de către reprezentanții AUR, uitând că acum o legislatură chiar ei făceau același lucru! Că alde Barna și Cioloș sunt ipocriți o știam, dar nu-mi imaginam să fie și atât de uituci încât să-i critice pe alții pentru ceva ce făceau ei înșiși nu mai departe de acum doi-trei ani.

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Parlament nu este o cauză, este un efect, domnilor gurnaliști, progresiști, neomarxiști, sexopuțiști și ce-oți mai fi. Când guvernele europene vor să anuleze drepturi fundamentale ale omului, vor vaccinarea obligatorie, de la sugar la octogenar, indiferent de riscuri, doar pentru a vinde vaccinuri care, în fața noii variante Omicron, sunt, practic, apă de ploaie, atunci să nu ne mirăm că se ajunge la asemenea răbufniri de furie. Vaccinarea obligatorie este o măsură dictatorială, iar impunerea ei cu alternativa pierderii locului de muncă este un șantaj josnic. Asemenea măsuri nu sunt doar tiranice, ci și absurde, din simplul motiv că vaccinarea obligatorie nu va duce nici la eliminarea totală a riscului de deces (de Covid-19 au murit și oameni vaccinați cu trei doze),

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.