Există 118 școli cu risc seismic 1 în România. Lista completă ar urma să fie făcută publică de către Ministerul Educației

2 min read
Există 118 școli cu risc seismic 1 în România. Lista completă ar urma să fie făcută publică de către Ministerul Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, împreună cu Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila au discutat cu premierul Nicolae Ciucă în ședința de guvern de miercuri, 15 februarie. 
Ciucă a anunțat că în România, există 118 de școli care sunt încadrate în risc seismic de gradul 1.
A doua zi, Ministerul Educației a anunțat că are lista cu cele 118 școli, însă nu o face publică încă. Asta după ce anunțase cu o zi înainte că nu o are lista și o cerea Ministrului Dezvoltării, anunță Edupedu.ro.
Totodată, Ministrul Educației a anunțat că, împreună cu un grup de lucru, va analiza „modalitatea prin care aceste școli cu risc seismic să intre în reabilitare imediat”, notează aceeași sursă.

„Ministerul Educației are o situație a clădirilor cu destinația unități de învățământ, inclusiv cele expertizate și clasificate ca fiind expuse riscului seismic. Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) este platforma în care unitățile de învățământ raportează aceste date. Fiind vorba despre clădiri aflate în proprietatea/administrarea autorităților locale, Ministerul Educației a dispus verificări suplimentare, pentru a evita eventualele erori în raportare.
Toate datele vor fi analizate în cadrul unui grup de lucru inter-instituțional, anunțat la ședința de Guvern din data de 15.02.2023, de premierul Nicolae Ciucă. În cadrul acestui grup de lucru, din care face parte și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, se va stabili concret câte clădiri cu destinația unități de învățământ sau instituții de învățământ sunt deja incluse într-un program de consolidare și câte vor fi cuprinse, în viitor, într-un astfel de proces”, declară Ministerul Educației.
Lista școlilor cu pricina va fi prezentată marți, pe data de 21 februarie, în cadrul reuniunii comitetului instituțional în domeniu, convocat de Nicolae Ciucă, notează Alba24. 
Elevii care se află în clădirile cu risc seismic, vor fi relocați pe parcursul recondiționării acestora.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.