Există copii în România care nu au făcut niciodată școală online! Unde sunt tabletele promise de Minister?

2 min read
Există copii în România care nu au făcut niciodată școală online! Unde sunt tabletele promise de Minister?

Potrivit actualului Ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce au fost distribuite 250.000 de tablete pentru școala online, numărul elevilor care nu pot participa la ore a crescut față de cât se raportase anul trecut, în aprilie. Sunt copii care nu au făcut niciodată cursuri online, cum este și cazul lui Mihăiță, un băiețel de clasa a IV-a din Cavnic, județul Maramureș, care este nevoit să meargă pe jos câte 2 km, prin frig, până la un magazin unde învățătoarea îi lasă fișele pentru lecții.

Foto: captură Digi24
Potrivit unui reportaj realizat de Digi24, Mihăiță nu are tabletă și nici telefon. Singurul lui contact cu școala sunt fișele de lucru pe care le ia o dată la câteva zile de la magazinul din sat. Băiatul mai are doi frați care ar trebui să meargă la școală, însă singura care are un smartphone pe care reușește să între online cu colegii este sora cea mare, Mihaela (15 ani).
Fata spune că a avut o tabletă cumpărată de tatăl ei, care s-a stricat după trei zile. Dar chiar dacă nu s-ar fi stricat, tot nu putea fi împărțită între cei trei copii care, în mod normal, au ore în același timp. Părinții copiilor sunt pensionari, iar câte o tabletă pentru fiecare ar fi un efort financiar substanțial pentru ei.

Foto: captură Digi24
Valerica Țibuleac, mama copiilor, regretă că nu poate face mai mult că cei mici să poată face școală în continuare. Ea spune că Mihăiță este un elev silitor, căruia îi place să învețe.

Însă Mihăiță nu este singurul elev din România care nu are acces la educație în această perioadă. În situația lui sunt sute, chiar mii de copii din țară.
Unde sunt totuși tabletele promise de minister?
Cîmpeanu dă vină pe inspectorii școlari pentru raportările eronate „pe semnătură” despre elevii fără tablete.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.