face un guvern cu PNL – CRITICII.RO

2 min read
face un guvern cu PNL – CRITICII.RO

Situația politică din România este mai mult decât ciudată. În decembrie 2020 PNL și PSD erau la cuțite iar Klaus Iohannis și-a construit cei 7 ani de mandat prin lupta împotriva răului absolut: ciuma roșie.

Dar iată că astăzi, după ce USR și apoi PNL nu au reușit să strângă voturile necesare investirii unui guvern de dreapta, se întorc umili către PSD și solicită o alianță.

Se vorbește în discursurile publice de salvarea României, însă nu înțelegem în clar despre ce salvare vorbim din moment ce PSD și apoi PNL au condus România, nici un alt partid.

Acum s-au uitat toate și AUR a cerut suspendarea președintelui Klaus Iohannis pentru încălcările repetate ale constituției. Acesta s-a implicat în bătălia politică internă și nu și-a jucat rolul de mediator.

Reacția PSD la propunerea AUR a venit imediat dar în sens opus. Ne-am fi așteptat ca PSD să susțină un astfel de demers, indiferent de ce se întâmplă la final, vorbim despre un gest politic. Dar pentru PSD nu mai contează că au fost ciuca bătăilor și injuriilor timp de 7 ani, pentru PSD contează că acum pot veni la guvernare și doar au mai condus cu PNL.

Cele două partid au o majoritate clară, mare, de peste 60%. Împreună vor domina în următorii 3 ani deciziile politice, practic nu au nici un motiv să nu facă bine, dar au mai fost la guvernare și nu au făcut bine.

PSD își trădează electoratul și în loc să vină în procesul de demitere a lui Klaus IOhannis se duce alături de PNL spre autodistrugere, căci și USR a fost acolo și s-a prăbușit în sondaje.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.