Facebook, speriat de EXODUL utilizatorilor, în urma cenzurii agresive

2 min read
Facebook, speriat de EXODUL utilizatorilor, în urma cenzurii agresive

Facebook încearcă să lămurească situaţia şi să liniştească utilizatorii care au început deja să ia calea produselor concurente, după uraganul stârnit de noile clauze obligatorii din condiţiile de utilizare ale WhatsApp, blocarii conturilor lui Donald Trump și cenzurii agresive pe Facebook prin așa zisele standarde ale comunității.

Facebook foloseşte conturile de social media ale companiei pentru a încerca să stăvilească valul de utilizatori care au început să renunţe la WhatsApp şi au trecut la Signal şi Telegram. În paralel, executivii companiei au ieşit şi ei cu mesaje similare, trădând o uşoară panică.

Pe conturile WhatsApp de Facebook şi Twitter se vorbeşte despre criptarea end-to-end şi faptul că, datorită acesteia, mesajele şi apelurile dintre utilizatori nu pot fi văzute de compania americană.

Pe de altă parte, Adam Mosseri şi alţi executivi Facebook au postat mesaje prin care explică faptul că noile clauze se referă la mesajele trimise de utilizatori companiilor, nu la mesajele schimbate strict între utilizatori.

Valul anti-Facebook a ajutat deja două dintre cele mai cunoscute aplicaţii concurente să crească în ultimele zile mai mult decât de obicei.

Signal a numărat duminică 810.000 de utilizatori noi, de 18 ori mai mulţi decât într-o zi normală. Numărul mare de utilizatori noi a creat probleme pentru Signal, care a avertizat că, din această cauză, procesul de înregistrare se realizează cu o oarecare întârziere.

Şi mai spectaculos a crescut Telegram, care a trecut de 500 de milioane de utilizatori activi, după ce, în ultimele 24 de ore, a câştigat peste 25 de milioane de noi utilizatori.

Susținătorii lui Donald Trump au migrat și ei către MeWe și Parler. Facebook a pierdut în câteva zile miliarde de dolari la bursă și trendul ar putea aduce în colaps dictatorii social media.

Ambele aplicaţii au ajuns în fruntea topurilor din App Store şi Google Play după performanţele din ultimele zile.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.