Fermier atacat de hoții pe care i-a surprins când îi furau motorina din tractor

2 min read
Fermier atacat de hoții pe care i-a surprins când îi furau motorina din tractor

Roxana Dobre
– 12 iulie 2022 10:38

Tractor în fermă (foto cu caracter ilustrativ, olx.ro)

Utilajele agricole au devenit țintă pentru hoții de motorină. Creșterea prețului la carburanți transformă combustibilul într-o țintă foarte atractivă pentru hoți.Un producător agricol din localitatea Oniceni, județul Neamț, a tras spaima vieții după ce a surprins doi hoți la utilajul  – un tractor – pe care îl avea la poartă. Totul s-a petrecut săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi, 6 spre 7 iulie, în jurul orei 1:30 când agricultorul, în vârstă de 45 de ani, i-a găsit pe doi tineri în timp ce îi furau motorina din rezervorul unui utilaj.
Fermierul le-a cerut hoților să plece dar, în replică, aceştia i-au dat cu spray iritant lacrimogen, l-au lovit cu pumnii şi i-au distrus roţile utilajului agricol, potrivit informaţiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (PPJ) Neamţ, citată de zch.ro.Hoții nu s-au limitat însă doar să îl atace pe fermier ci, după incident, şi-au continuat treaba, mutându-se cu bidoanele la rezervorul unui alt utilaj agricol pe care l-au golit de motorină, utilaj aflat în faţa curţii unui vecin al primei victime.

”După ce i-au identificat, duminică, 10 iulie, poliţiştii i-au condus la audieri la Secţia de Poliţie Rurală Ion Creangă. În baza probatoriului administrat cei doi tineri, unul în vârstă de 22 de ani, celălalt de 17 ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru furt calificat, lovire sau alte violenţe şi distrugere”, a mai spus reprrezentanta poliției.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.