Fermier austriac, condamnat și amendat pentru că a tăiat un porc de Crăciun pentru clienți români

2 min read
Fermier austriac, condamnat și amendat pentru că a tăiat un porc de Crăciun pentru clienți români

Angelica Lefter
– 19 octombrie 2022 10:48

Porci în gospodărie (foto: hotnews.ro)

Un fermier austriac a fost condamnat și amendat cu suma de 7.500 de euro pentru că tăiat un porc de Crăciun pentru clienți români.Fermierul din Austria a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu suspendare pentru că a sacrificat porci la domiciliu spre vânzare, în perioada Crăciunului, pentru clienți din România.
Fermierul austriac în vârstă de 65 de ani, pensionat cu jumătate de normă, a fost judecat la Graz pentru fraudă și încălcarea Legii privind siguranța alimentară și protecția consumatorilor.Alături de el a fost condamnat ginerele său și un prieten dintre ai săi, potrivit jurnalulnational.ro.Clienții fermierului austriac proveneau în mare parte din RomâniaFermierul a recunoscut că a sacrificat porcii ilegal. De asemenea, și cumnatul acestuia și-a mărturist fapta. Clienții care au cumpărat porcul proveneau în mare parte din România.Unul dintre clienții români a recunoscut că a cumpărat un porc anul trecut, crezând că în ceea ce îl privește pe fermier, totul este în regulă. Un altul, a declarat că a fost mult bine din punct de vedere financiar să cumpere carne de la fermier, mai ales că era și mai proaspătă decât în magazin.”Sănătatea este importantă pentru mine. Credeam că în Austria este permisă sacrificarea”, a precizat un cumpărător român în fața instanței.7 ani de închisoare cu suspendare pentru fermier și ginerele său

Bărbatul împreună cu ginerele său au fost condamnați la 7 ani de închisoare cu suspendare condiționată. Fiecare fermier a primit și o amendă de 7.500 de euro și furnizorul o amendă de 3.600 de euro. A mai fost aplicată o amendă condiționată parțială de 5.400 de euro, jumătate cu suspendare, pentru ginerele fermierului austriac.Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.