Fermier care s-a trezit cu grâul cosit: ”Ce merită cel care a distrus?”

2 min read
Fermier care s-a trezit cu grâul cosit: ”Ce merită cel care a distrus?”

Roxana Dobre
– 26 aprilie 2023 06:51

Un fermier s-a trezit cu goluri cosite în lanul de grâu

Ce merită cel care distruge munca fermierilor? Este întrebarea adresată de un producător agricol din județul Brașov care s-a trezit cu goluri cosite de persoane necunoscute în lanul de grâu.
Un fermier din Sânpetru, județul Brașov, s-a trezit cu goluri cosite în interiorul culturii de grâu după ce a făcut toate tratamentele și a reușit să aducă plantele la un nivel optim pentru acest an. Producătorul agricol a publicat pe un grup de profil, de pe o rețea de socializare, poze cu golurile lăsate de hoți și a cerut părerea colegilor agricultori ce ar merita cei care distrug voit munca fermierilor. Agricultorul nu a făcut o estimare a pagubei, dar a menționat că va face o plângere la Poliție, cel mai probabil pentru furt și distrugere.Citiți și: Grâu distrus de utilaje grele într-o intervenție Enel. Paguba: 70.000 de lei. Reacția companieiFermierii se plâng că găsesc grâul distrus
Ce cred fermierii că merită cei care le distrug munca
Dacă unii fermieri au opinat că cel care a distrus o parte din lanul de grâu trebuie iertat, alții l-au sfătuit pe producătorul agricol să ia măsuri pentru că hoții ar putea reveni la locul faptei. ”Iartă-l! Pentru doi metri pătrați nu o să ieși în pagubă mare. Gândește-te dacă vine o grindină și nu mai ai nimic cum reacționezi Mulțumește lui Dumnezeu ca ți-a dat apă la timp”, a fost sfatul unui producător agricol.”O greșeală să ierte, dar să nu persiste. Azi a cosit de la omul acesta mâine, de la mine poimâine de la dumneata, și îl iertăm toți trei. E păcat să costești grâu fiindcă este pâinea cea de toate zilele, nu să îl mănânce caii unor oameni de nimic”, a opinat un alt producător agricol.Citiți și: Culturi de grâu distruse de excesul de apă! În ferma familiei Huprich, ploile nu s-au oprit deloc în ultimele 3 zileGrâu verde furat
Furtul de grâu verde se ”practică” în mai multe județe
Cazul fermierului din Brașov nu pare să fie unul singular. Un alt producător agricol din județul Suceava a împărtășit producătorilor agricoli că a găsit ”pâlcuri” cosite chiar în mijlocul lanului.

”Și la mine au ajuns, au cosit din bucată 15 pâlcuri la fel ca acesta”, a spus fermierul.În cazul unor astfel de incidente fermierii pot depune plângere la Poliție pentru distrugere și furt.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.