Fiica fermierului lăsat fără pășune: ”Domnule primar, ați stricat viitoarea generație de fermieri!”

3 min read
Fiica fermierului lăsat fără pășune: ”Domnule primar, ați stricat viitoarea generație de fermieri!”

agrointeligenta.ro
– 6 aprilie 2021 20:21

Mesajul dureros al unei adolescente care asistă, neputincioasă, la o dramă. O dramă prin care trece întreaga sa familie. În mijlocul unui conflict cu primarul, familia Buhaiu din Șomcuța Mare, Maramureș, a pierdut pășunea pe care își ținea vacile, iar deznodământul este unul dureros: animalele sunt sortite abatorului.Andra Buhaiu are numai 15 ani. În loc să se preocupe de lucrurile specifice vârstei sale, tânăra trăiește alături de părinții săi durerea de a pierde întreaga afacere care le asigură traiul de zi cu zi. Adolescenta povestește, cu lacrimi în ochi, cum, din cauză că familia sa nu va mai primi de la Primărie pășune pentru animale, va fi nevoită să renunțe la vacile pe care le deține. Protestul în care tatăl său, Doru Buhaiu, a dus animalele în fața Primăriei, nu a reușit să îl înduplece pe primar să revină asupra deciziei de a rezilia contractul pe pășune.Fiica fermierului crede că întregul său viitor este spulberat de o decizie luată nejustificat de primarul comunei, deoarece își dorea foarte mult să ducă mai departe afacerea familiei, iar acum bovinele vor lua drumul abatorului.Nu a contat, se pare, nici protestul făcut de familia tinerei cu vacile în fața primăriei. Decizia edilului a fost de neclintit: familia de fermieri nu va primi în acest an pășune!Textul a fost postat de Andra Buhaiu, o adolescentă dintr-o familie de fermieri din Șomcuța Mare, județul Maramureș, pe pagina sa de Facebook.”Ce am fi noi fără vaci?Ce ar fi familia Buhaiu fără vaci, cu lacrimi în ochi scriu aceste cuvinte, deoarece am 15 ani și viitorul meu îl văd doar în agricultură!◦ Trăiam zi de zi cu speranța căci până când o sa devin mare totul se va schimba în bine, nu în rău. După cum vedem, nimic nu merge bine în această țară și persoanele ca domnul Buda Gheorghe și multe alte persoane, nu se gândesc la ziua de mâine nu se gândesc la următoarea generație de fermieri. Și mă refer la următoarea generație de fermieri din familia Buhaiu din care fac parte și eu.
Fără cuvinte am rămas când Ducu (tata) mi-a zis să mă îmbrac că trebuie să mă duc să îi ajut să ducă vacile la primărie. Am zis ok hai, cu speranța ca toate se vor rezolva în scurt timp și că nu va fi nevoie de atâta deranj. După cum vedem toți, este nevoie și de mai mult deranj decât s-a făcut deja!
Azi, marți 06.04.2021, cu sufletul rupt în două am ascultat ce a zis primarul la ședință, auzind spusele lui că familia mea nu va primi înapoi pășunea am rămas fără cuvinte. Am rămas fără cuvinte deoarece părinții mei se țin de promisiunile făcute una dintre ele pentru ziua de mâine, ea fiind: “Vă promit ca aceste vaci nu merg fără pășune acasă, ori merg la abator ori merg acasă pe pășunea lor!”
Eu cu sufletul rupt în două de spusele domnului primar, mă gândesc că poate mâine voi fi nevoită să renunț la visul meu,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.