„Fiica mea a primit diagnosticul de cancer la ochi”. La ce semne subtile trebuie să fie părinții atenți

2 min read
„Fiica mea a primit diagnosticul de cancer la ochi”. La ce semne subtile trebuie să fie părinții atenți

Micuța Isla Palul, acum în vârstă de trei ani, a prezentat primele simptome în 2020, în preajma Crăciunului, când avea 14 luni. Mama ei, Rebecca, în vârstă de 35 de ani, a observat că ochiul fetiței se mișca ciudat în timp ce se juca. Aceasta a devenit rapid suspicioasă și și-a sunat medicul de familie pentru a cere o trimitere la un specialist.
După săptămâni de teste, în ianuarie 2021, micuța Isla a fost diagnosticată cu retinoblastom – un cancer ocular rar care afectează de obicei copiii sub șase ani – la ochiul drept.

Foto: mirror.co.uk

„Îmi amintesc că mă jucam cu Isla pe podea, iar ea se uita în jos la o jucărie, apoi se uita în sus la mine. Când s-a uitat în sus, ochiul drept i-a „fugit” în lateral și înapoi, ca și cum nu putea să focalizeze”, a spus Rebecca, potrivit Mirror. „Am observat, de asemenea, că irisul ei se clătina uneori. Ambele s-au întâmplat doar de câteva ori, erau lucruri destul de subtile. Am presupus că avea un ochi leneș și, poate, are nevoie de ochelari. Îmi amintesc că nu m-am simțit foarte îngrijorată din cauza asta”, a mai adăugat mămica.
Crezand ca probabil are probleme cu vederea, Rebecca si-a dus fiica la un control oftalmologic.
„Asistenta i-a pus o pereche de ochelari speciali, care aveau doar o lentilă, pe partea stângă, așa că aceasta putea vedea doar ce face ochiul ei drept. Isla stătea pe genunchiul meu, dar cu ochiul stâng acoperit, am putut vedea că ochiul ei drept nu se putea concentra pe nimic și se mișca haotic dintr-o parte în alta. Îmi amintesc că am fost cu adevărat șocată. Un medic a venit să-i examineze ochiul și mi-a spus: „Din păcate, există o tumoare la ochiul ei drept”.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.