Florin Cîțu: Mergem în direcția relaxării economiei, cu condiția să ne vaccinăm cu toții

2 min read
Florin Cîțu: Mergem în direcția relaxării economiei, cu condiția să ne vaccinăm cu toții

Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, în cadrul unui briefing de presă, că nu se ia în calcul o carantină generalizată în România, menționând că se merge în direcția relaxării economiei, cu condiția ca toți să se vaccineze, conform Agerpres.
„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment: am spus că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista nicio carantinare, mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării economiei, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse.
Întrebat despre faptul că secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a vorbit despre o carantinare de două săptămâni, Cîţu a spus că aceasta „a dat doar un exemplu teoretic și nu a făcut o propunere”.
„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuțiile de carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, fiindcă asta era discuția despre virus: două săptămâni trebuie să stai în casă pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere în acest sens.”, a adăugat premierul.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.