Florin Cîțu spune că cele 120 de milioane de doze de vaccin comandate sunt pentru mai mulți ani și că nu se știe încă cât vor costa

2 min read
Florin Cîțu spune că cele 120 de milioane de doze de vaccin comandate sunt pentru mai mulți ani și că nu se știe încă cât vor costa

Premierul Florin Cîţu a declarat că țara noastră nu a cumpărat 120 milioane de vaccinuri împotriva Covid-19, fiind vorba de o comandă pentru mai mulți ani ce va urma să fie plătită, în baza unei strategii asumate la nivelul Uniunii Europene care permite, în funcție de situație, și revânzarea sau donarea lor, informează news.ro.
Prim-ministrul a fost întrebat de ce a fost nevoie ca România să cumpere 120 milioane de doze de vaccin și cât vor costa ele, iar acesta a răspuns:
Nu le-am cumpărat. Sunt comandă și știți foarte bine că strategia de a cumpăra vaccinul este o strategie asumată la nivelul întregii Uniuni Europene. România primește pro-rata. Toate țările merg pe aceeași direcție.
Citești și ajuți! Cumpără cartea:Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Strategia a fost inițial făcută de Comisia Europeană luând în calcul și acest sistem de revânzare a vaccinului sau donație pentru alte țări. Deci este o strategie făcută de la început de către Comisia Europeană.
Dacă nu am participam la această strategie, probabil nu am fi avut vaccinul la fel de repede. Nu le-am cumpărat. Aceste doze sunt comandate, sunt pentru mai mulți ani. De la început s-a știut clar că poate pandemia nu trece în primul an și poate e nevoie de doze pe următorii ani.
Aceste doze sunt și pe anul viitor. Vom vedea care e factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut. Prețul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci nu există un cost fix de la început. Prima oară se face comanda și apoi avem și factura.”, a spus Florin Cîţu.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.