În urma incendiului care a mistuit un bloc din Constanța, deputatul AUR Dumitru-Viorel Focșa i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să dispună Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea să demareze o anchetă prin care să se verifice dacă imobilele construite după anul 2004 au autorizație de securitate la incendiu.

Recent, un bloc din municipiul Constanța a fost grav avariat ca urmare a unui incendiu izbucnit în subsol. Peste 37 de mașini au fost distruse, 150 de apartamente au fost afectate, 250 de oameni au fost evacuați. Unii dintre ei locuiesc acum la rude sau la prieteni, alții în spații puse la dispoziție de Primărie. Din primele cercetări a rezultat că blocul în cauză nu deținea autorizație de securitate la incendiu.

Având în vedere că după anul 2004 municipiul Constanța a fost un adevărat „El Dorado” al construcțiilor, vă solicit, stimate domnule ministru, să dispuneți Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” să verifice dacă toate construcțiile edificate după anul 2004, cu destinație locuințe colective, respectiv birouri, în regim de înălțime de minimum P+3, dețin autorizație de securitate la incendiu și dacă instalațiile/sistemele de detecție, semnalizare, alarmare și stingere sunt astăzi funcționale.