Fost secretar de stat, avertisment pentru Adrian Oros: ”Anul 2021 va fi mai greu. Fermierii vor fi cu ochii pe Minister și pe acțiunile ministrului!”

2 min read
Fost secretar de stat, avertisment pentru Adrian Oros: ”Anul 2021 va fi mai greu. Fermierii vor fi cu ochii pe Minister și pe acțiunile ministrului!”

Roxana Dobre – 5 ianuarie 2021 13:12

Mesaj tranșant al unui fost secretar de stat pentru ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Daniel Botănoiu, cunoscut pentru perioada lungă în care a fost secretar de stat dar și pentru activitatea de fermier, îl avertizează la început de an pe actualul șef de la agricultură că ”în 2021 fermierii vor fi cu ochii pe Minister și pe acțiunile ministrului!””La mulți ani bucuroși și sănătoși! Pentru că nu pot să stau prea departe de ceea ce se întâmplă în agricultura României, astăzi am decis să trec în revistă principalele vești despre sector, așa cum sunt ele prezentate de mass-media. În amalgamul de știri de la începutul Noului An, am remarcat că pesta porcină africană încă face ravagii – de data aceasta a fost afectată o fermă de 30.000 capete din Golești – Vrancea, dar veștile proaste nu se opresc aici: pentru al doilea an consecutiv ”Programul Mierea în Școli” a fost amânat de Guvern și, totodată, aflăm că legumele s-ar putea scumpi anul acesta din cauza secetei și a pandemiei, dar și că vom avea creșteri de prețuri și la energie și carburanți. Nu am înțeles însă dacă ministrul agriculturii s-a trezit mai devreme azi, nu am înțeles dacă domnia sa poate să vină la Minister mai des decât a făcut-o până acum și, mai ales, nu am înțeles dacă este decis să facă ceva pentru sectorul agricol, astfel încât să atenueze efectele nefaste ce vor lovi fermele și consumatorii români”, este mesajul postat de Daniel Botănoiu.Acesta mai subliniază că la început de an nu se aude nimic despre despăgubirile în cazul culturilor din primăvara anului 2020 sau despre cum poate arăta Planul Național Strategic, despre acciza la motorină etc.”Ministrul Oros trebuie să știe că anul 2021 va fi mai greu decât 2020 din toate punctele de vedere. Dacă în anul anterior lumea a fost atentă la cu totul altceva, acum fermierii vor fi cu ochii pe Minister și pe acțiunile ministrului. Domnule ministru, dacă “mămăliga explodează”, aveți mare grijă pentru că poveștie dvs. din campanie nu mai pot păcăli pe nimeni. Nu aveți decât o singură variantă: Ceasul să sune dimineața și să mergeți la treabă!”, îl mai avertizează Daniel Botănoiu pe șeful de la agricultură.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.