Franța | Emmanuel Macron vrea să ducă o „bătălie culturală, a civilizațiilor” împotriva țărilor din Est. E vorba de valorile creștine „care nu sunt ale noastre”

2 min read
Franța | Emmanuel Macron vrea să ducă o „bătălie culturală, a civilizațiilor” împotriva țărilor din Est. E vorba de valorile creștine „care nu sunt ale noastre”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, afirmă că trebuie dusă o bătălie culturală, civilizațională, împotriva țărilor din Estul Uniunii Europene, care adoptă valori „care nu sunt ale noastre”, informează Agerpres.
Referința este clară la Polonia și Ungaria, țări care au promovat constant o legislație derivată explicit din valorile creștine. Discuția a fost stârnită de noua lege de protecție a minorilor din Ungaria, care interzice promovarea homosexualității și a transgenderismului în rândul tinerilor sub 18 ani.
De asemenea, atât la Budapesta, cât și în Polonia, dar și în România sau Bulgaria, există o reticență maximă în a legaliza căsătoriile între persoane de același sex.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor”, a spus Macron la Bruxelles la conferinţa de presă după terminarea întâlnirii liderilor UE.
Macron afirmă clar că valorile promovate de țările din Est „nu sunt ale noastre”.

Trebuie să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în unele societăţi post-comuniste care acum arată valori ce nu sunt ale noastre”, crede preşedintele francez, admiţând că în problema homosexualităţii există în interiorul UE o diviziune Est-Vest.
„Ce credibilitate vom mai avea dacă acceptăm ca aceste valori să fie subminate în interiorul nostru ? Cum le vom mai putea spune atunci albanezilor, sârbilor, să facă un efort pentru statul de drept, pentru a intra în UE”, a mai spus președintele francez.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Macron vrea să se implice în țările din Est pentru a-i „susține mai bine pe cei care apără ideile europene,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.