Franța în stradă: Macron denunţă “iresponsabilitatea” şi “egoismul” celor nevaccinaţi

2 min read
Franța în stradă: Macron denunţă “iresponsabilitatea” şi “egoismul” celor nevaccinaţi

Distribuie acest articol!

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită în Polinezia franceză, a lansat un apel către toţi francezii să se vaccineze, el denunţând totodată “iresponsabilitatea” şi “egoismul” celor care nu vor să se imunizeze, în timp ce zeci de mii de oameni protestează în marile orașe ale Franței, relatează AFP.
“Avem o armă care trebuie folosită, vaccinul. Vreau să lansez un mesaj foarte puternic pentru ca fiecare să se vaccineze pentru că vedem că atunci când eşti vaccinat eşti protejat şi aproape că nu transmiţi virusul deloc, în orice caz, mult mai puţin”, a spus Macron în vizită la principalul spital din Polinezia franceză, în Tahiti.
Proteste în Franța
Emmanuel Macron a precizat că îşi asumă în totalitate deciziile cu privire la vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale şi la paşaportul sanitar, contestate de unii francezi, care au participat în ultima perioadă la proteste. “Protestul este un drept constituţional. Respect orrice persoană care se exprimă liber în ţara noastră şi protestează. Îi ascult cu multă atenţie. Constat însă şi că sunt oameni care sunt implicaţi într-o mobilizare iraţională, uneori cinică, manipulatoare. Dacă îţi iubeşti libertatea şi o respecţi pe cea a altora, singurul lucru de făcut este să te vaccinezi. Nicio libertate nu există fără datorie. Dacă mâine îl contaminaţi pe tatăl vostru, o contaminaţi pe mama voastră sau chiar pe mine, sunt victima libertăţii voastre când voi aveţi posibilitatea de a face ceva pentru a vă proteja şi a mă proteja. Şi în numele libertăţii voastre poate că o să faceţi o formă gravă a bolii şi o să ajungeţi la acest spital. Personalul medical va trebui să vă preia şi poate să renunţe să preia pe altcineva. Aceasta nu este libertate, aceasta este iresponsabilitate, este egoism”, a adăugat Macron.
Înainte de deplasarea în Polinezia franceză, Emmanuel Macron a fost prezent la Tokyo, în Japonia, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.