Franța | Protestatarii au pătruns într-o primărie și i-au aruncat portretele lui Macron pe fereastră. Scena seamănă cu ce s-a întâmplat în decembrie 89, cu portretele lui Ceaușescu

București, 22 decembrie 1989. Manifestanții anti-regim au pătruns în clădirea Comitetului Central al PCR și de la balcon, aruncă portretele lui Nicolae Ceaușescu, într-o scenă rămasă celebră.
Sute de mii de oameni, în toată țara, au ieșit să manifesteze împotriva regimului.

Poitiers, Franța, 24 iulie 2021. Protestatarii împotriva pașaportului verde pătrund cu forța în clădirea Primăriei și aruncă pe geam portretele președintelui Franței, Emmanuel Macron.
În total în Franța, au fost peste 160.000 de oameni în stradă, împotriva obligativității pașaportului sanitar, afirmă Ministerul de Interne, citat de Liberation. Majoritatea au fost la Paris, unde s-a strigat, „Macron, demisia!” și „Libertate”.
Este a doua mobilizare generală în Franța, după protestele masive din 17 iulie. Cu toate acestea, presa franceză spune că 76% dintre francezi ar fi de acord cu măsurile propuse de Macron, respectiv vaccinarea obligatorie a îngrijitorilor și a altor profesii, precum și cu obligativitatea pașaportului verde (vaccinare sau test negativ).

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.
Mulțumesc.
Mihai ȘomănescuPublisher R3media

 » sursa: www.r3media.ro