Frăția Ortodoxă se opune vânzării ultimelor companiilor de stat: Apărăm proprietățile poporului român!

2 min read
Frăția Ortodoxă se opune vânzării ultimelor companiilor de stat: Apărăm proprietățile poporului român!

Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” critică decizia actualei coaliții de guvernare de a abroga legea care interzice înstrăinarea companiilor naționale la care statul român este acționar, afirmând că este inacceptabilă „stratagema celor care conduc vremelnic destinele românilor de a înstrăina proprietățile și bunurile românilor, realizate prin munca și jertfa înaintașilor noștri, sub forma “atragerii de capital” sau a “investițiilor”, se arată într-un comunicat de presă trimis la redacție.
Organizația consideră că abrogarea respectivului act normativ „constituie de fapt un atac la autonomia economică a țării, o încununare a unor campanii de sabotare a companiilor românești în scopul vânzării lor străinilor”.
„Istoria ultimilor 30 de ani este o dovadă indubitabilă a acestei strategii, prin care companii de prestigiu, cu rezultate economice deosebite au fost vândute “investitorilor” străini pe bani de nimic, care fie l e-au distrus, vânzându-le pe bucăți și valorificând terenurile obținând venituri cu mult peste prețul dat pe ele, fie l e-au exploatat nerespectându-și obligațiile contractuale obținând profituri uriașe transferate prin inginerii financiare în afara țării pentru a nu plăti impozite statului român, toate acestea lăsând fără venituri sute de mii de români, contribuind la gonirea acestora peste hotare în căutarea unor locuri de muncă și pustiind satele și orașele României.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.
Mai ales în această perioadă de profundă criză economică, când țări precum Polonia, Ungaria, Germania, Cehia sau Franţa, își protejează companiile împotriva privatizărilor sau a preluărilor pe timp de criză, își protejează activele naționale strategice, Guvernul Cîţu vrea să l e vândă pe nimic, comițând efectiv o crimă economică, cu un impact devastator asupra viitorului copiilor și nepoților noștri.
Companiile românești, care după ce au fost sabotate precum Tarom,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.