„Fraudatori de poveste”: care sunt cele mai comune tipuri de înșelătorie de pe internet

2 min read
„Fraudatori de poveste”: care sunt cele mai comune tipuri de înșelătorie de pe internet

„Un studiu recent realizat de Ipsos pentru ING arată că opt din zece români sunt de părere că atacurile cibernetice sunt în creștere, însă patru din zece încă spun că nu știu cum să procedeze în cazul unei fraude. Prin urmare, am decis să continuăm acțiunile de conștientizare privind tentativele de fraudă din mediul online. Cu toții am crescut cu basme și chiar și atunci când devenim adulți, poveștile ne farmecă în continuare și, uneori, ne dorim să trăim în ele. Fraudatorii mizează exact pe acest lucru si, pentru a se îmbogăți rapid, ne oferă roluri în poveștile lor false.Digitalizarea are o mulțime de beneficii, însă trebuie să îi cunoaștem și riscurile. Când vine vorba de tranzacții financiare, cel mai bine este să fim suspicioși și să punem întrebări. Interlocutorul de pe Internet care ne spune cuvintele pe care vrem să le auzim se poate dovedi fraudatorul care vrea să ne golească contul. Dacă respectăm, însă, regulile de bază, putem evita aproape toate amenințările din mediul online”, spune Raluca Voicu, Manager Issuer and Acquirer Fraud Investigations, în cadrul ING Bank România. 
1. „Preslii și merele de aur” – Atenție la fraudele de tip „romance scam” 
„Bună, sunt Preslii. Locuiesc într-un palat, la Milano. Mi-a atras atenția profilul tău de Insta. Avem aici un pom cu mere de aur pe care le oferim fetelor frumoase, așa ca tine. Trimite-mi 500 de euro în acest cont bancar și devii fotomodelul nostru oficial. În câteva luni o să ai un coș plin cu mere de aur.” 
Înșelătoria de tip „iubire prefăcută” sau „romance scam” exploatează dorința firească de a crea relații și conexiuni cu cei din jur, dar mai ales încrederea pe care multe persoane o au în cei cu care interacționează în mediul online, cum ar fi aplicațiile și site-urile de întâlniri sau rețelele sociale. 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.