Geniu la numai 12 ani! Giulia Pintea face cunoscută România peste hotare

2 min read
Geniu la numai 12 ani! Giulia Pintea face cunoscută România peste hotare

Pictează de la o vârstă fragedă
Giulia Pintea s-a născut pe 5 ianuarie 2011, are dublă cetățenie (canadiană și italiană), iar în 2014 s-a mutat cu părinții ei din orașul italian Monza pe Riviera Franceză. Locuind într-o casă cu vedere la mare, în Villefranche sur Mer, și-a descoperit pasiunea pentru mare și pentru pictură. În plus, faptul că l-a cunoscut și pe proprietarul casei, Lance Funston, colecționar de picturi, a stimulat-o mai mult să-și deschisă gustul pentru artă. 
Pe când avea vârsta de 6 ani, a vizitat împreună cu mama ei mai multe muzee cu picturi ale lui Pablo Picasso. La un moment dat, ajungând în anul 2017 într-un muzeu din Antibes, oraș situat în Franța, pe Coasta de Azur, Giulia i-a spus mamei sale că și-ar dori să aibă o galerie precum aceea de acolo. Potrivit informațiilor oferite pe site-ul „giuliapintea.com”, fetița a rostit următoarele vorbe: „Îmi doresc o galerie mare precum aceasta pentru picturile mele!”
L-a întâlnit ulterior pe pictorul francez José Curti, care a ajutat-o să-și dezvolte pasiunea pentru pictura abstractă și care a încurajat-o să utilizeze, pentru picturile ei, nu doar pensula, ci și spatula. 

A participat deja la numeroase expoziții în Europa
Începând să colaboreze cu José Curti, Giulia a reușit să aibă prima ei expoziție, „Marea, Diamantul inimii mele” în cadrul „Atelier Passion” din Nisa (Franța). Avea doar șase ani atunci.
Doi ani mai târziu, atrăgea atenția presei franceze datorită unei alte expoziții, din anul 2019. Aceasta a fost găzduită de „Galeria Saint Elizabeth” din Villefranche sur Mer. În același an, a fost invitată să participe și la expoziții colective precum:

„Pictural 2019” (aprilie 2019, Saint Jean, Cap Ferrat);
„Cel de-al 41-lea Salon Național” (Antibes, mai 2019);
„Ro-Art” (mai 2019, Cannes).

Tot în 2019 a avut și expoziții personale în Marea Britanie,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.