George Simion a cerut ministrului Sănătății clarificări privind izoletele achiziționate în timpul pandemiei

2 min read

Liderul AUR George Simion a cerut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, clarificări asupra izoletelor folosite în perioada pandemiei – un subiect despre care s-au spus prea puține lucruri până la această oră, deși achizițiile s-au făcut din bani publici.

La începutul perioadei pandemice, transportul pacienților cu COVID-19 se făcea cu izoleta pentru a proteja personalul medical. Ba, mai mult, chiar a fost omologată o izoletă 100% românească, care urma să intre în producție. Astăzi, în cazul unui pacient suspect sau confirmat cu COVID-19, transportul se realizează cu ambulanța, izoletele dispărând complet din registrul actului medical.

         Prin urmare, stimate domnule ministru, vă rog să îmi răspundeți următoarelor întrebări:

  1. Care este situația în ceea ce privește izoleta produsă în România – s-a finalizat procesul de omologare, a intrat în procesul de producție, care este costul de producție, câte astfel de izolete au fost realizate și unde au fost distribuite?
  2. Care este numărul de izolete primite în dotare în perioada pandemiei de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov?
  3. Care este numărul total de izolete achiziționate de România în perioada pandemică, câte dintre acestea au fost folosite, câte au fost casate și câte au fost trecute în conservare, căror servicii de ambulanță din țară au fost repartizate? Vă rog să îmi prezentați situația defalcat, pe județe.
  4. Care este suma totală plătită pentru achiziția de izolete?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.