George Simion: la un an de guvernare viața românilor este mai grea, prețuri mai mari, energia mai scumpă, tot fără spitale

2 min read

Președintele George Simion, liderul AUR, critică coaliția PSD-PNL la un an de guvernare.

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat astăzi o conferință cu specialiști de pe mai multe domenii și în care s-au discutat problemele țării la un an de la investirea guvernării PSD-PNL. Conferința a purtat denumirea de Cartea NEAGRĂ a guvernării.

Președintele AUR, George Simion, a vorbit și despre cel mai mare eșec : ratarea intrării în Schengen.

„Nu noi am propus acest termen, coaliția actuală l-a propus. Este un eșec evident al actuale guvernări faptul că nu vom intra în Schengen. Nu ne vor olandezii, nu ne vor suedezii, acum nu ne doresc nici austriecii. Situația este mai proastă decât înainte.

Un alt eșec de politică externă este faptul că nu am devenit membri OCDE. Avem statutul de candidat, plătim o cotizație de câteva milioane de euro în fiecare an, dar din 2004 și până astăzi nu am avansat deloc.

La est de România avem un război dar avem și o mare comunitate etnică românească și care astăzi este lipsită de drepturi. Vorbim despre românii din Ucraina, mulți dintre ei trimiși pe front în prima linie.

De asemenea implicarea noastră în Ucraina nu este recunoscută, nu adoptăm nici politica Ungariei, nici politica Poloniei, dar totuși trimitem tehnică militară, trimitem armament în Ucraina și într-o lipsă totală de aparență refuzăm să spunem public asta, nu ne asumăm guvernamental deși este un aspect cunoscut de toată lumea.

Actuala coaliția și-a angajat rudele, pilele și relațiile la stat, deși au promis că nu vor crește aparatul de stat. Am văzut ambasadori și oameni puși prin instituții cheie atât de la PNL cât și de la PSD. Se vor angaja oameni mai mulți și la ministerul muncii pentru a se recalcula pensiile, însă pensiile nu se modifică.

Pensiile mari vor fi și mai mari iar pensiile mici vor primi în plus mită electorală. În loc să mărească pensiile mici pe toate în sumă fixă, au preferat să pună doar 12,5%, adică cu mult mai puțin decât rata inflației”.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.