Germania | Consiliul de Etică a respins propunerea de relaxare a restricțiilor pentru cei vaccinați anti-covid. Motivul? Ei ar putea răspândi virusul și după vaccinare

2 min read
Germania | Consiliul de Etică a respins propunerea de relaxare a restricțiilor pentru cei vaccinați anti-covid. Motivul? Ei ar putea răspândi virusul și după vaccinare

Consiliul Etic German a respins propunerea conform căreia cetățenii vaccinați anti-covid ar putea beneficia de o relaxarea a restricțiilor, deoarece este oricând posibilă o reinfectare a acestora, informează ZDF.
Cu toate acestea, Consiliul a afirmat că pentru persoanele vaccinate s-ar putea aplica anumite reguli diferite, în anumite domenii, precum sectorul privat și în instituțiile care îngrijesc oameni cu dizabilități și nevoi speciale.
Conform Consiliului, ridicarea restricțiilor impuse de stat asupra libertăților cetățenești nu poate fi ridicată pentru că nu se poate exclude ca vaccinații să continue să răspândească virusul.
În consecință, este așteptat ca persoanele vaccinate să urmeze în continuare regulile, precum ar fi purtarea măștii sau păstrarea distanței, dacă acest lucru va fi necese. Unul din membrii Consiliului a spus că „ar fi nerezonabil, de exemple, dacă s-ar face controale pentru a se vedea cine s-a vaccinat și cine nu”. Cu alte cuvinte, dacă ar fi mulți călători vaccinați, dar fără mască la metrou, ceilalți nu ar mai fi dispuși să respecte regula, precizează sursa citată.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.
Totuși, Consiliul ar putea permite operatorilor privați să decidă dacă în cazul anumitor evenimente pot oferi tratament special pentru persoanele vaccinate. Acești organizatori sunt „în principiu, liberi să decidă cu cine semnează un contract”. Ceea ce include „posibilitatea diferențierii în funcție de statusul vaccinal al partenerului”.
Dacă este sigur că nu mai sunt contagioase, este de conceput ca persoanelor care au fost vaccinate să li se ofere din nou mai multă libertate decât altor persoane – dar numai dacă acest lucru nu duce la nedreptăți, de exemplu, deoarece nu toți oamenii au primit încă o oferta de vaccinare.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.