Ghinea, zis ministrul zero fonduri europene, se pune pe treabă

1 min read

Pe Cristian Ghinea nimic nu îl recomandă pentru a fi ministru la fonduri europene, nici studiile, nici munca, nici nimic.

Mai mult decât atât, a mai fost o dată în această poziție pe când se afla în guvernul Cioloș, guvern condus de către PSD din umbră. Ce a făcut atunci timp de un an? Nimic. I se spunea ministrul zero fonduri europene.

Acum vrea să repete situația din acea perioadă și în urma căreia România a pierdut sume importante de bani alocate:

„Am preluat astăzi Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, minister care va juca un rol principal în dezvoltarea și modernizarea României.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) se va orienta pe exact ceea ce-i spune numele: investiții și proiecte pentru România. Urmează o primăvară în care începe implementarea tuturor regulamentelor europene recent adoptate. Urmează o primăvară care va așeza dezvoltarea României până în 2029. Niciodată nu a existat o asemenea conjuncție de fonduri: închidem exercițiul financiar 2014 – 2020 (cu plăți până în 2023), deschidem exercițiul financiar 2021 – 2027 și avem de lansat Planul Național de Reforme și Reziliență. Toate astea în același timp. Este enorm de muncă, mă bazez pe colegii mei din Minister și din Guvern pentru a pune pe roate ceea ce am numit „potențialul” pentru decada astrală de dezvoltare a României.”

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.