Gianina Șerban (AUR): România este pusă pe pauză de majoritatea parlamentarilor care lipsesc de la şedinţe! Românii nu merită asta!

3 min read

Gianina Șerban, deputat AUR de Ilfov, și-a exprimat indignarea și i-a acuzat pe majoritatea parlamentarilor, trimiși de români în Parlament, că lipsesc de la ședințe din cauză că sunt preocupați mai degrabă de campania electorală decât de adoptarea proiectelor legislative. „România este pusă pe pauză, din punct de vedere al activității parlamentare, iar românii nu merită acest lucru”. Ea a criticat actualii guvernanți și pentru faptul că au transformat bugetul de stat într-o modalitate a atrage foloase necuvenite pentru sinecurile şi caracatiţele locale create în ultimii 34 de ani.

În context, deputata a atras atenția asupra faptului că România a devenit un şantier, cu lucrări începute haotic, ce vor fi oprite brusc după alegeri – totul se face doar pentru a-i amăgi pe alegători.

Aţi înţeles greşit domnilor ce înseamnă puterea. Aveţi puterea de a face lucrurile să meargă în România aşa cum trebuie. Sunt probleme la firul ierbii, dar cum să le vezi căţărat pe putere?

Totodată, Gianina Șerban, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, a atras atenția și asupra unui subiect pe care l-a abordat de nenumărate ori: violenţa domestică și implementarea programului brățărilor electronice. Aceasta a precizat că, săptămâna trecută, a avut în audienţă o mamă disperată din judeţul Ilfov, care a venit să îi ceară ajutorul deoarece fiica ei a fost agresată sexual de tatăl vitreg. Individul a primit ordin de restricţie, însă nu este monitorizat cu o astfel de brăţară electronică, iar ameninţările şi starea psihică a mamei şi a copilului este deplorabilă. Deputata a atras atenția că deși există legi depuse și programe menite să apere victimele abuzurilor, Parlamentul nu face absolut nimic pentru aceștia.

„Programul brăţărilor electronice a intrat în vigoare în judeţul Ilfov la începutul anului 2024. Acum, mă întreb, unde sunt brăţările electronice alocate pentru acest judeţ. Am depus un proiect de lege pentru castrarea chimică a violatorilor. Umblă vorba pe la colţuri că ar fi un tratament inuman pentru agresori. Dar ceea ce li se întamplă victimelor abuzurilor sexuale sau violurilor este uman?!

Avem o lege votată în unanimitate încă din 2021, însă numărul victimelor violenţei domestice a crescut în România în primele trei luni ale anului 2024, la peste 28.000 de cazuri. Domnule Predoiu, doamna Gorghiu, la dumneavoastră se aude? Sunt dezamăgită de cum văd colegii de la PSD şi PNL că ar trebui să se desfăşoare activitatea în Parlament şi mai ales pentru ce. Am intrat în politică, am sperat că de aici se dă direcţia bună în care merge ţara. Însă ei au o singură direcţie, una proastă de altfel: să facă rău.Dar, ştiţi ceva? Poate e mai bine că nu sunt la muncă, pentru că decât să facă rău, mai bine nu fac nimic. Dar nici să nu mai prostească o ţară întreagă!”, a mai spus deputata.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.