Gogoși cu iaurt: 5 rețete pufoase

2 min read
Gogoși cu iaurt: 5 rețete pufoase

Gogoși cu iaurt și bicarbonat
Gogoșile cu iaurt și bicarbonat sunt foarte ușor de făcut și au la bază ingredinte comune care se regăsesc în toate bucătăriile. 

Ingrediente pentru 30 de gogoși:

250 ml iaurt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
500-600 g făină
3 ouă
4 linguri zahăr
esență de vanilie după gust

Mod de preparare:

Pentru început amestecă bine cele 3 ouă cu un praf de sare și cu 4 linguri de zahăr până când acesta este topit complet.
Adaugă iaurtul în compoziția rezultată și încorporează-l.
Stinge bicarbonatul de sodiu cu zeamă de lămâie sau cu puțin oțet apoi adaugă-l în compoziție împreună cu esența de vanilie.
Amestecă bine compoziția rezultată și adaugă treptat făina. Pentru a amesteca aluatul de gogoși folosește la început o spatulă, iar când acesta începe să se îngroașe frământă-l cu mâna. La final, aluatul trebuie să fie elastic și nu trebuie să fie deloc lipicios.
Pune făină pe blatul de lucru și întinde aluatul cu un sucitor până când foaia de aluat are grosimea de 1 centimetru (aproximativ grosimea unui deget).
Taie foaia de aluat în pătrățele, în mijlocul cărora se face o crestătură oblică prin care vei trece colțul pătratului, apoi răsucește-l când modelezi gogoșile.
După ce modelezi după bunul plac, pune gogoșile in ulei încins până când acestea se umflă și se rumenesc ușor pe ambele părți.
Presară zahăr pudră peste gogoși și servește-le.

 2. Gogoși cu iaurt la cuptor
Gogoșile la cuptor sunt aromate, pufoase și se pot consuma cu scorțișoară și miere.

Ingrediente:

500 g faină
2 ouă
100 g de iaurt grecesc (se poate folosi și smântână mai grasă)
250ml lapte
100g unt moale
un pliculeț de drojdie uscată
coajă de portocală rasă
50g zahăr
1 plic zahăr vaniliat

Mod de preparare:

Încălzește laptele și adaugă iaurtul,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.