Iași: Peste 5.500 de oameni s-au închinat la Sf. Parascheva, în prima zi a pelerinajului FOTO

2 min read
Iași: Peste 5.500 de oameni s-au închinat la Sf. Parascheva, în prima zi a pelerinajului FOTO

Baldachinul cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scos pentru închinare, de vineri, 8 octombrie.
Preoții Catedralei Mitropolitane, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, au înălțat rugăciuni și au purtat pe umeri cinstitele moaște ale Sfintei Parascheva și ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, așezându-le în zona amenajată din cadrul Ansamblului Mitropolitan.
Anul acesta s-au împlinit, pe 13 iunie, 380 de ani de când, Iaşul este binecuvântat de prezența și ocrotirea moaștelor Sfintei Parascheva.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Conform organizatorilor, în prima zi, peste 5.500 de persoane s-au închinat Cuvioasei. Și anul acesta, Mitropolia a dispus o serie de măsuri la pelerinaj:

Va exista un culoar unic de acces către sfintele moaște, pe unde va putea intra câte o persoană, la distanță una de cealaltă. După ce vor trece de baldachinul în care se află sfintele moaște, printr-un culoar separat, pelerinii vor fi îndrumați către ieșirea din zona Ansamblului Mitropolitan. Credincioșii vor purta mască protectoare, iar cei care nu au una li se va oferi o mască de către voluntari.
De-a lungul traseului pelerinilor vor exista dozatoare automate cu dezinfectant pentru mâini.
Așa cum se întâmplă deja, cei care doresc să se închine în Catedrala Mitropolitană o pot face tot pe un culoar unic de intrare, cu ieșire separată, pe care poate intra câte o persoană, astfel încât să se poată respecta regula distanțării fizice. Este un flux continuu doar pe acest culoar; credincioșii nu se pot opri să stea în catedrală.
Slujbele obișnuite din aceste zile se desfășoară nu în catedrală, ci în aer liber, într-o zonă special amenajată.
În curtea Catedralei Mitropolitane se vor lua,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.