impozit pe cifra de afaceri până la 5 milioane euro – CRITICII.RO

3 min read
impozit pe cifra de afaceri până la 5 milioane euro – CRITICII.RO

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat astăzi programul de guvernare pentru 2024, intitulat „Reconstrui România”. Proiectul ambițios conține un pachet de măsuri pentru fiecare domeniu important precum educație, sănătate, economie și agricultură. Obiectul este acela de a crește nivelul de trai al tuturor românilor și de a pune bazele unei dezvoltări sănătoase a țării.

AUR propune optimizarea fiscală pentru a susține mici afaceri locale și pentru a taxa multinaționalele care extrag profit fără să plătească taxe cuvenite. Astfel, companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro vor plăti un impozit pe cifra de afaceri de 2%. Pentru companiile cu cifra de afaceri egală sau mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16%. De asemenea, toate societățile comerciale cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro vor plăti anual impozit pe profit de 16%, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri.

Vești bune pentru români: salariul minim crește până la 5.000 de lei

Ridicarea nivelului de trai al românilor este un alt obiectiv important pentru AUR. Salariul minim actual nu reușește să acopere cheltuielile românilor, așa că se impune nu doar creșterea salariului minim brut până la valoarea de 5.000 lei, ci și indexarea cu rata anuală a inflației.

O altă măsură se referă la reducerea taxării pe muncă: mai mulți bani pentru salariați, mai puține taxe pentru firme. Programul prevede reducerea drastică a taxelor, a contribuțiilor la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut.

Naționalizarea Petrom, o prioritate pentru AUR

Un obiectiv îndrăzneț al AUR este recuperarea acționariatului la companiile strategice, între care OMV-PETROM.

„Pachetele majoritare de acțiuni OMV-Petrom și ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unei despăgubiri corecte, după ce se va verifica îndeplinirea tuturor obligațiilor contractuale, inclusiv a celor de la vânzare”, afirmă AUR.

Iată cele 15 puncte, integral așa cum au fost remise de către AUR:

ROMÂNII – DEMNI ÎN EUROPA ȘI ÎN LUME

Scopul guvernării în următorii 10 ani este să ridice standardul de viață din țara noastră la nivelul mediu din Uniunea Europeană.

Impunem respectarea tratatelor în vigoare de către partenerii europeni și euro-atlantici și recunoașterea rolului României ca aliat și stat membru cu drepturi egale.

Românii sunt egali cu ceilalți cetățeni ai statelor Uniunii Europene, beneficiind de toate drepturile aferente, inclusiv de apartenența la spațiul Schengen.

Contracarăm, prin toate intrumentele legale și instituționale, acordurile și directivele care pot afecta interesele României și ale românilor.

Interesul național trebuie să fie axul central al politicii externe a României.

Respingem tendințele de centralizare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene.

Protejăm și promovăm interesele comunităților românești istorice și ale românilor din diaspora. Totodată,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.