În România am ajuns să primim libertate cu porția! – CRITICII.RO

Cogito, ergo sum! Gândesc, deci exist!

Suntem în secolul informației și comunicațiilor, la un nivel nemaiîntâlnit până acum de populația globală. În câteva secunde informația ajunge din România în SUA sau în cea mai îndepărtată insulă din Pacific.

La pachet cu aceste beneficii avem și efecte secundare neașteptate, pe care uneori nu le sesizăm. Marile companii de tehnologie, cunoscute și ca Big Tech, ne studiază comportamentul și acțiunile noastre din mediul online pentru a ne prinde în mirajul noii lumi.

Noua lume este una creată după chipul și asemănarea lor, adică a unui sistem global de control al gândirii umane prin formarea de ‘bule’. În aceste ‘bule’, cum au fost numite de Facebook, sunt integrate categoriile sociale care au aceleași idei și opinii fără a mai interacționa cu ceilalți oameni din comunitate.

În evul mediu cetățenii care nu se supuneau stăpânirii erau uciși cu brutalitate prin diferite forme: spânzurați, trași pe roată, arși pe rug, decapitați sau supuși unor torturi ce nu pot fi descrise în cuvinte. Aceste persoane erau proscrise.

Proscrișii erau oameni condamnați fără forme judiciare, pe motive politice din cauza ideilor, atitudinii și acțiunilor pe care le efectuau în societate.

România, libertate cu porția

În mediul online din România se simte pe zi ce trece efectele negative ale controlului gândirii. La fel ca în evul mediu, pe rețelele de socializare din ziua de azi umanitatea a ajuns să fie condamnată fără forme judiciare, pe motive politice din cauza ideilor, atitudinii și acțiunilor din cadrul online. Dacă ești împotriva sistemului construit de Big Tech automat devii un paria și trebuie să fii exclus urgent.

România este și ea parte în acest sistem de operare pentru controlul gândirii. Observăm în ultimul an o degradare nemaiîntîlnită până acum asupra drepturilor cetățenilor și îngrădirea acestora sub diferite aspecte mascate.

Nu mai avem voie să ieșim noaptea pe stradă, nu mai avem voie să mergem pe stradă fără mască, nu mai avem voie la biserică, la stadion, la teatru și exemplele pot continua. Totul este mascat sub aspectul pandemiei de coronavirus. Un experiment global pus în aplicare prin intermediul mass media și al rețelelor de socializare, bine hrănite din bugetele statelor, adică din propriile noastre buzunare.

Scopul lor este ca noi să fim supuși și să nu ne mai ridicăm împotriva sistemului creat de ei. În România primim libertate cu porția și din păcate începem să ne obișnuim, ceea ce încurajează clasele conducătoare să ne suprime tot mai des drepturile. Avem un Comitet Național pentru Situații de Urgență, controlat de Raed Arafat, prin care se iau decizii arbitrare și noi suferim în tăcere.

S-a lucrat sistematic prin media și pe rețelele de socializare la controlul gândirii românilor, de așa natură să schimbe percepția noastră asupra acestor acțiuni iliberale. Dacă cineva ne spunea în 2019 că o să ajungem să stăm ca oile în staul și să ieșim afară doar când ni se deschide ușa de ciobanul Arafat am fi ieșit cu sutele de mii în stradă.

 » sursa: www.CRITICII.ro