Incendiu la Spitalul de Copii din Galați. Sute de pacienți au fost evacuați, inclusiv mame cu copii

2 min read
Incendiu la Spitalul de Copii din Galați. Sute de pacienți au fost evacuați, inclusiv mame cu copii

Este al doilea incendiu în mai puțin de 4 luni, la Spitalul de Copii din Galați!
Ieri, în jurul orei 16:00, un fum negru a început să iasă dintr-un laborator de analize aflat la etajul 2 al Spitalului de Pediatie „Sfântul Ioan” din Galați. Aproximativ 100 de copii, părinți și cadre medicale au fost evacuate în urma alarmei de incendiu, iar pompierii au stabilit că alarma de incendiu s-a declanșat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare veche, amplasată în plafon.

Imagini de la Spitalul de copii din Galați. Reamintim faptul ca pompierii au fost solicitați pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un laborator de analize. Este al doilea incendiu în mai puțin de 6 luni. https://umbraresti-informat.ro/2023/01/19/video-panica-la-spitalul-de-u-rgenta-pentru-copii-sfantul-ioan-din-galati-o-lampa-de-lumina-a-facut-scurtcircuit/
Posted by Fii Informat Umbraresti on Thursday, January 19, 2023

Din fericire, incendiul s-a manifestat doar la nivelul lămpii-neon și a afumat un singur laborat, neexistand victime, potrivit Col. Eugen Chiriță purtător de cuvânt ISU Galați.
„La data de 19 ianuarie 2022, ora 16.09, polițiștii din Galați au fost sesizați telefonic, prin 112, cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgență pentru Copii ”Sfântul Ioan” din Galați, s-a declanșat alarma de incendiu, iar, la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize se vede fum.
La fața locului au ajuns atât echipaje de Poliţie, cât și din cadrul ISU Galați, iar, după intervenția celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanșat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat mai fum, fără flacără. În cauză, se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.
La fața locului a ajuns și Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, care a cerut schimbarea corpurilor de iluminat vechi.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.