Incendiu major la o fermă: Avioanele nu au putut ateriza la München din cauza fumului

2 min read
Incendiu major la o fermă: Avioanele nu au putut ateriza la München din cauza fumului

Mircea Olteanu
– 27 august 2022 12:12

Incendiu la o fermă din Germania (FOTO: Feuerwehr Freising/agrarheute.com)

Traficul aerian pe aeroportul din Munchen a fost restricționat miercuri în urma unui incendiu izbucnit la o fermă echipată cu o instalație de biogaz. Pentru o scurtă perioadă de timp, niciun avion nu a primit permisiunea să aterizeze pe pista de nord a aeroportului.
Miercuri dimineață, în jurul orei locale 11:40, un incendiu a izbucnit pe o proprietate agricolă din Eggertshofen (München-Freising).Incendiul produs la o fermă de lângă localitatea Freising a cauzat pagube materiale semnificative, iar cauza dezastrului nu este momentan cunoscută.Coloana de fum a fost vizibilă de departe și chiar a afectat activitatea aeroportului din München, aflat în apropiere. Potrivit Inspectoratului de Poliție din Munchen, operațiunile de zbor de acolo au trebuit să fie suspendate temporar din cauza fumului dens degajat de incendiu.De asemenea, autoritățile au cerut locuitorilor din zonă să închidă temporar ferestrele și ușile locuințelor, existând temeri că incendiul ar fi degajat substanțe potențiale periculoase în aer. Cu toate acestea, măsurătorile efectuate de pompieri nu au scos la iveală nicio dovadă că ar exista vreun pericol la adresa sănătății umane, potrivit unui comunicat de presă al poliției din Bavaria.Grajduri arse: Pagube materiale mari pe proprietate, dar majoritatea bovinelor au fost salvateIncendiul a distrus complet grajdurile fermei, însă echipajele pentru intervenții în caz de urgențe au reușit însă să salveze aproximativ optzeci de vaci adăpostite în grajduri. Douăzeci de bovine au trebuit să fie examinate de un medic veterinar și un animal a murit.Nu este clar dacă și alte animale au murit în urma dezastrului.Pompierii au adus incendiul sub control după aproximativ două ore de luptă cu flăcările și au reușit, de asemenea, să prevină propagarea focului la clădirile rezidențiale.Nicio persoană nu a fost rănită în urma incendiului a cărui cauză este momentan neclară.

Departamentul de Investigații Criminale Erding conduce o investigație cu scopul elucidării circumstanțelor producerii dezastruluiDe asemenea, valoarea daunelor nu a fost încă calculată, însă poliția estimează un ”nivel ridicat al daunelor materiale”, informează portalul agrarheute.com.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.