Incredibil, comunismul n-a dispărut! Deputat USR, propagandă după model stalinist

2 min read
Incredibil, comunismul n-a dispărut! Deputat USR, propagandă după model stalinist

Deputatul USR Cătălin Teniță a publicat un text pe pagina sa de Facebook despre Vlad Voiculescu, care ilustrează imaginea unui ministru al Sănătății, ce muncește neobosit la schimbarea din temelii a sistemului sanitar românesc, chiar și în weekend. Doar că anumite indicii din text evocă ecouri ale propandei stalinistă, suprinse și în romanului Șașenka, al lui Simon Sebag Montefiore.

„Aseară am fost pe la Ministerul Sănătății. Vlad Voiculescu era acolo, alaturi de doi secretari de stat si vreo trei consilieri. Consilierii sunt onorifici – asta însemnând ca nu sunt remunerați în vreun fel, ci trag voluntar. În rest nu mai era nimeni prin minister. Decât domnul portar de jos. Când am plecat, pe la 8:30, Vlad a mai rămas acolo, firește. Mânca o supă care se răcise, pe un colț de birou. Mergeți pe la Minister în orice seară și uitați-vă la cele 3 ferestre de deasupra intrării, de la etajul 3. Sunt singurele aprinse”, scrie Teniță pe Facebook.

La scurt timp, în mediul online, a început să circule și următorul paragraf din romanul Șașenka:

„O adiere proaspătă o învălui și Șașenka trecu zâmbind pe lângă Kremlin, privind cu afecțiune spre micuța fereastră din palatul aflat chiar în spatele zidului Grădinii Alexandrovski, unde locuise Stalin până la sinuciderea soției sale Nadia. Când traversă Piața Manejului și o luă pe lângă Hotelul Național, zări splendida clădire cu cupolă a Sovnarkom-ului, unde lucra și locuia Stalin, unde ardea lumina toată noaptea. Vă mulțumesc, tovărașe Stalin, dumneavoastră știți întotdeauna ce trebuie făcut…”

Depatutul susține că moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, „manifestare a fricii celor din sistem”, nu va avea sorți de izbândă. În acest timp, susține Teniță, Voiculescu lucrează de zor la proceduri și procese alături de echipa sa de profesioniști.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.