Instanța respinge cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare. Decizia nu este definitivă

2 min read
Instanța respinge cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare. Decizia nu este definitivă

Judecătoria Sectorului 5 a respins, marți, ca fiind neîntemeiată, cererea de eliberare condiționată depusă de fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, informează Agerpres.
Decizia instanței nu este însă definitivă, iar acesta poate face contestație. Dacă se definitivează răspunsul negativ, atunci Liviu Dragnea are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare condiționată la sfârșitul lunii iunie.
„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiționată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 27.04.2021.”, se arată în hotărârea instanței.
Procurorul lui Dragnea a întărit argumentația instanței de judecată, spunând că acesta „nu și-a schimbat atitudinea”, iar „pedeapsa nu și-a atins scopul”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Instanța trebuie să se raporteze la persoana condamnatului, nu la criterii abstracte. Se cunoaște că persoana condamnată are o educație, spunem noi, înaltă, deci conduita lui în penitenciar este una normală. Programele la care a participat sunt destinate persoanelor cu o educație precară. Faptul că el consideră că pedeapsa este injustă, politică denotă că nu și-a schimbat atitudinea. Atât timp cât se neagă însăși temeinicia condamnării și se invocă imixtiuni politice, este evident că petentul condamnat nu își atribuie nicio culpă, motiv pentru care noi considerăm că pedeapsa nu și-a atins scopul.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.