Întâlnire de gradul III la Budapesta: Viktor Orban îi primește pe Matteo Salvini și pe premierul polonez Morawiecki pentru o alianță politică și o nouă Europă

2 min read
Întâlnire de gradul III la Budapesta: Viktor Orban îi primește pe Matteo Salvini și pe premierul polonez Morawiecki pentru o alianță politică și o nouă Europă

Joi, premierul maghiar Viktor Orban îi primește pe omologul său polonez Mateusz Morawiecki și pe liderul conservator italian Matteo Salvini la Budapesta pentru a discuta o „alianța politică la nivel european”, informează Il Tempo.
„Pe agenda întâlnirii este o alianță politică la nivel european între Ligă (partidul lui Salvini – n.r.), Partidul Lege și Justiție (PiS) condus de Morawiecki și Fidesz-ul lui Orban care recent a părăsit grupul popularilor europeni din Parlamentul European”, arată declarația oficială a Budapestei.
Pe lângă subiectul alianței, cei trei vor discuta despre relansarea Europei după pandemie, care va oferi posibilitatea unei Europe „diferite și reale” și o Uniune Europeană cu „un rol nou și un nou sens”, pentru că nu poate fi „doar un supermarket sau un centru de afaceri”.
La Budapesta, trio-ul va discuta „viziunea viitorului Europei, care se referă la muncă, prosperitate, securitate, identitate, familie, educație, apărare, migrație, politică externă, cooperare în domeniul sănătății și viața reală a cetățenilor noștri”, a spus Salvini, adăugând că la finalul întâlnirii va fi prezentat un document cu obiective și valori comune.
Cu toate acestea, Salvini a spus că „nu se va forma un grup mixt de partid” între partidul său, Fidesz și PiS. În ceea ce privește zvonurile cu privire la calitatea de membru al PPE, Salvini a spus că nu figurează pe agenda Ligii.
Potrivit liderului de dreapta italian, visul ar fi să unească familiile europene „Identitate și Democrație” – care include partidul său, Liga – cu cel al „Conservatorilor și Reformiștilor” pentru a crea a doua cea mai mare facțiune din Parlamentul European, care „ar face din nou Europa să fie mare, revenind la valorile sale inițiale ”.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.