Jocurile geo-politice din Europa nu îl includ și pe Klaus Iohannis. A fost din nou ‘uitat’ la o întâlnire despre criza ucraineană – 4media.INFO

1 min read
Jocurile geo-politice din Europa nu îl includ și pe Klaus Iohannis. A fost din nou ‘uitat’ la o întâlnire despre criza ucraineană – 4media.INFO

Criza ucraineană ne arată care sunt jocurile geo-politice din Europa și nu numai, dar și care sunt actorii cu adevărat relevanți. După ce Joe Biden ”a uitat” să-l sune și pe Klaus Iohannis, acum a avut loc o întâlnire la Berlin la care au participat Olaf Scholz, Emmanuel Macron și președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost din nou ”uitat”, asta deși România are cea mai lungă graniță cu Ucraina dintre țările NATO. De asemenea, ”partenerii strategici” trimit soldați în România, însă președintele țării noastre află doar indirect ce s-a discutat și care sunt deciziile.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi preşedinţii Poloniei şi Franţei, Andrzej Duda şi Emmanuel Macron, au pledat, cu ocazia întrevederii desfăşurate marţi seară de la Berlin, pentru continuarea eforturilor diplomatice în relaţia cu Rusia, în scopul evitării unui conflict militar în Europa.

„Este foarte important ca acum, în acest moment, să ne reunim şi să facem un schimb de puncte de vedere despre întâlnirile recente. Este foarte important să căutăm o soluţie la această situaţie foarte dificilă”, a declarat, la rândul său, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a cărui ţară exercită în prezent Preşedinţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).”, a subliniat Andrzej Duda.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.