Judecătorii CCR au respins sesizarea privind ordonanța de comasare a alegerilor din 9 iunie. George Badiu (AUR): „curat murdar, coane Fănică”
2 min readDeputatul AUR George Badiu și-a exprimat indignarea, după ce judecătorii Curții Constituționale au respins ca neîntemeiată sesizarea ÎCCJ privind ordonanța de urgență care prevede comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. „Curat murdar, coane Fănică!”, a declarat deputatul, care a pus sub semnul întrebării decizia CCR.
„Curtea Constituțională, populată de oameni numiți de partidele de la guvernare, a respins sesizarea Curții supreme (ÎCCJ) în legătură cu comasarea alegerilor locale și europarlamentare. Așadar, personajele cu obligații politice decid că judecătorii cu cea mai mare experiență din România nu au înțeles cum stă treaba cu Constituția”, a afirmat George Badiu, care a adăugat că, dacă România ar avut procurori anticorupție curajoși și servicii secrete devotate poporului și nu mafiei, se găseau cu ușurință probe clare pentru trafic de influență.
Altfel, singura șansă pentru ca România să meargă într-o altă direcție este ca toți cetățenii se meargă la vot și să pună ștampila pe candidații patrioți, care vor să apere Constituția și interesul național.
Amintim că, săptămâna trecută, CCR a transmis printr-un comunicat de presă că sesizarea sesizarea ÎCCJ privind ordonanța de urgență care prevede comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare a fost respinsă ca neîntemeiată, cu unanimitate de voturi.
„Cu unanimitate de voturi, Curtea a respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.1 alin.(1), art.2 alin.(5)-(13), art.3 și art.33 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, și, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.2 alin.(2) lit.d), alin.(4) fraza a doua teza întâi și alin. (14) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.21/2024, precum și ordonanța de urgență în ansamblul său, sunt constituționale în raport cu criticile formulate”, se arată în comunicatul transmis de CCR.